Sinir sıkışması nerelere ağrı yapar?

İçindekiler:

  1. Sinir sıkışması nerelere ağrı yapar?
  2. Omuzda Sinir Sıkışması belirtileri Nelerdir?
  3. Omuz sıkışma sendromuna ne iyi gelir?
  4. Omuzda sıkışma ne demek?

Sinir sıkışması nerelere ağrı yapar?

Sıkışma C4 ve C5 omurları arasındaki C5 sinir kökünde oluşursa, omuz ve üst kol ile biseps kasında güçsüzlük meydana gelir. C5 ve C6 omurları arasındaki C6 sinir kökünde sıkışma olursa, omuz ve kürek kemiğine yayılan ağrı görülür. Ayrıca elde baş ve işaret parmaklarında uyuşma oluşmaktadır.

Omuzda Sinir Sıkışması belirtileri Nelerdir?

Kol hareketleri sırasında ortaya çıkan ağrı omuz sıkışma sendromunun en sık görülen belirtisidir. Özellikle baş üzeri hareketlerde ortaya çıkan ağrı zamanla devamlı hale gelebilir ve geceleri uyku uyutmayacak şekilde olabilir. Ağrı omuzdan kolun ön ve yan kısmına doğru yayılabilir.

Omuz sıkışma sendromuna ne iyi gelir?

Omuz sıkışma sendromu tedavisinde tek başına veya fizik tedavi ile birlikte Kuru İğne Tedavisi (IMS) kullanılabilir. Hastalığın ileri evrelerinde ve fizik muayenede kolunu kaldıramayan hastalar, ilaç ve egzersiz tedavisine yanıt vermeyen hastalar ve MR da rotator manşet yırtığı olan hastalara cerrahi tedavi uygulanır.

Omuzda sıkışma ne demek?

Omuzda tendonların (kasları kemiklere bağlayan lifli bağ doku) üstünde bursa dediğimiz bir kesecik vardır. Bu kesecik omuzu aşırı kullanıma bağlı şişebilir veya kemik çıkıntıları olabilir. Bu tabloya omuz sıkışması denir.