Yasin suresi 9 ayet niçin okunur?

İçindekiler:

  1. Yasin suresi 9 ayet niçin okunur?
  2. Yasin süresinden sonra ne okunur?
  3. Selamün kavlen min Rabbir rahim ne için okunur?
  4. Selamün kavlen mir Rabbi Rahim anlamı nedir?

Yasin suresi 9 ayet niçin okunur?

- Bu ayeti kerime düşmanlık edenlerden korunmak, onların gözlerinden gizlenmek için de okunur. ... - Bir kimse bu ayeti yatağına yatarken okursa sabaha kadar o ev hırsıza karşı korunmuş olur. Mücadele halinde olan iki kişi üzerine okunursa zalim olan kimsenin yenilmesine, mazlumunda başarı sağlamasına vesile olunmuş olur.

Yasin süresinden sonra ne okunur?

Yasin suresinin okunup bitirilmesinden sonra şu dua okunmaktadır: "Allahümme Rabbena ya Rabbena tegabbel minna duaena vekti hacetena bi hurmeti sureti yasin ve ecirna minennari ve min azabil kabri ve min şerri sualin bi fadli sureti yasin.

Selamün kavlen min Rabbir rahim ne için okunur?

Bir bela, bir musibet ile karşı karşıya gelindiğinde bu ayet okunarak, Allah'ın (c.c.) izni ile bu belanın uzak olması, zarar vermemesi istenmektedir. Ayrıca, yüce Allahtan (c.c.) sağlık, sıhhat istemek ve afiyet dilemek için bu dua okunur.

Selamün kavlen mir Rabbi Rahim anlamı nedir?

Bu ayet Yasin Suresinin 58. ayetidir. "Çok merhametli olan Allahtan bir söz olarak (kendilerine) Selam (vardır)." demektir. Kuran-ı Kerimde yer alan bu ayetin anlamı merhametli olan Yaradan, bir söz olarak kendilerine selam vardır, anlamına gelmektedir.