Önlem kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Önlem kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Önlem ve tedbir eş anlamlı mı?
  3. Yıkımın eş anlamlısı nedir?
  4. Bitirmek kelimesinin zıt anlamı nedir?
  5. Mağlup kelimesinin zıt anlamı nedir?

Önlem kelimesinin eş anlamı nedir?

Herkesin çok kullandığı kelimeler arasında önlem kelimesi de bulunuyor. Önlem kelimesi bilindiği üzere tedbir anlamıyla kullanılıyor. Önlem kelimesiyle aynı anlama sahip olan bir diğer kelime de hazırlıktır. Hazırlık, çare veya tedbir gibi sözcükler önlemle aynı anlama sahiptir.

Önlem ve tedbir eş anlamlı mı?

Tedbir kelimesin eş anlamı olan sözcükler ile ilgili tüm detaylar. Tedbir kelimesiyle aynı anlamda kullanılan bazı kelimeler vardır. Önlem ve hazırlık kelimeleri tedbir kelimesinin anlamlısıdır.

Yıkımın eş anlamlısı nedir?

Bir yıl sonra hazırlanan Türkçeden Osmanlıcaya Cep Kılavuzu'nda (1935: 327) ise yıkım ile yıkın kelimeleri eş anlamlı kabul edilmiş ve “âsib, musibet, felâket” olarak tanımlanmıştır8.

Bitirmek kelimesinin zıt anlamı nedir?

Bitirmek kelimesi bir şeyin sonunu getirmek manasına gelen bir eylemi ifade eder. Zıt anlamını ise başlamak kelimesi oluşturmaktadır.

Mağlup kelimesinin zıt anlamı nedir?

Mağlup kelimesi, cümleler içerisinde karşılaşılan kelimelerin içerisinde bulunur. Bununla beraber anlamını bilen kişiler, mağlup kelimesinin zıt anlamını merak etmektedirler. Mağlup kelimesinin zıt anlamı, galiptir. Mağlup ile galip kelimeleri zıt anlamlıdır.