Maymun sahiplenmek neden yasak?

İçindekiler:

  1. Maymun sahiplenmek neden yasak?
  2. Örümcek maymun ne ile beslenir?
  3. Maymun bakmak yasal mı?
  4. Evcil maymun ne yer?
  5. Maymun ne yer ne içer?

Maymun sahiplenmek neden yasak?

Türkiye'de 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu dolayısıyla yırtıcı ve vahşi hayvanların sahiplenilmesi ve beslenmesi yasak. Bu yasakların içerisinde maymun cinsleri de yer alıyor. Bunun nedeni ise maymunların insanlara bulaşabilen birçok hastalığı taşıyor olması. ... Ancak maymunlar yasa dışı yollarla ülkeye sokuluyor.

Örümcek maymun ne ile beslenir?

Yünlü maymun ve yünlü örümcek maymunu cinsleri ise çoğunlukla meyve ile beslenir. Ayrıca çiçek, çekirdek ve başka bitki bölümleri ile de beslenirler.

Maymun bakmak yasal mı?

Türkiye'de 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu dolayısıyla yırtıcı ve vahşi hayvanların sahiplenilmesi ve beslenmesi yasaktır. Bu yasakların içerisinde maymun cinsleri de yer almaktadır.

Evcil maymun ne yer?

Evde bakımını üstlendiğiniz maymun diğer türleri gibi muzu oldukça fazla seviyor bu nedenle her gün ciddi bir muz masrafına gireceksiniz. Tabi ki bu şirin hayvanlar sadece muz yiyerek beslenmiyor. Diğer meyveleri de bir hayli seven evcil maymunlar ayrıca bitkilerin çiçeklerini ve yapraklarını de bir hayli severler.

Maymun ne yer ne içer?

Bazı maymunlar haricinde genelde uzun ve sık ağaçların olduğu yerleri tercih ederler. Farklı primat aileleri meyve, yaprak, böcekler, çiçekler, küçük memeliler, sürüngenler, amfibiler, yengeçler ve hatta diğer maymunlarla beslenebilirler.