Boğa Tuzagı nedir?

İçindekiler:

  1. Boğa Tuzagı nedir?
  2. Ayı piyasası ne anlama gelir?
  3. Borsada ayı ve boğa nedir?
  4. Neden boğa piyasası?
  5. Boğa burcu hangi tarihler arasında?
  6. Kripto parada ayı nedir?

Boğa Tuzagı nedir?

Boğa tuzağı, ikna edici bir ralliden sonra geri dönüş yapan ve önceki destek seviyesini kıran hisse senedi, endeks veya diğer varlıklardaki düşüş eğilimine işaret eden yanlış bir sinyaldir. Bu tuzak, buy sinyaline tepki veren trader veya yatırımcıları yakalar ve sonuç olarak uzun pozisyonlarda kayıplara yol açar.

Ayı piyasası ne anlama gelir?

Ayı piyasası, genellikle piyasaların karamsar bir halde olduğu, fiyatların ise uzun bir süre daha düşüş trendinde olacağının beklentisi hakim olduğu durumlarda sıkça kullanılır. Bir finansal ürünün ayı piyasası içine girdiğini söyleyebilmek için, önce ana trendin aşağı doğru yani düşüş trendi içinde olması gerekir.

Borsada ayı ve boğa nedir?

Yatırım piyasalarında boğa piyasası önemli bir yere sahiptir. Boğa piyasasında alış baskısı olduğu ve alış hacminin satıcı hacminden çok daha fazla olduğu ifade edilir. Özellikle para piyasalarında yukarı yönlü hareketlerin olduğu zamanlar boğa sezonu olarak ifade edilir.

Neden boğa piyasası?

Boğa piyasası (bullish market), piyasanın yükseliş trendinde olduğu yani fiyatların gelecekte iyimser bir ortamda seyredeceği ve yatırımcıların alıma geçeceği dönemdir. Bu terimin kökeninin, boğaların her şeyi boynuzlarıyla aşağıdan yukarıya kaldırdıkları inancından geldiği varsayılmaktadır.

Boğa burcu hangi tarihler arasında?

Boğa burcu klasik takvimde 21 Nisan ve 21 Mayıs tarihleri arasındaki dönemi kapsar. 21 Nisan ve 21 Mayıs tarihleri de Boğa burcuna dahil edilir. Bu tarihler ayrıca geçiş dönemleridir ve ayı 20 Nisan'a denk gelen Koç burcu ile, ayı 20 Mayıs'a denk gelen İkizler burcu özelliklerinin de ortaya çıktığı bir aralıktır.

Kripto parada ayı nedir?

Ayı piyasası, İngilizce bearish market olarak adlandırılmaktadır. Ayı piyasası, genellikle piyasaların karamsar durumda olduğu, fiyatların uzun bir süre daha düşüş trendinde olacağı beklentisi olduğu durumlarda kullanılır.