Hangi sözlerle nikah düşer?

İçindekiler:

  1. Hangi sözlerle nikah düşer?
  2. Seni boşayacağım demek nikahı bozar mi?
  3. Karı koca birbirine kaç gün küs kalabilir?
  4. 3 kere boş ol demekle nikah düşer mi?
  5. Zina yapmak nikahı bozar mı?
  6. Islama göre boşanma nasıl olur?

Hangi sözlerle nikah düşer?

Bunlardan birisi boşamadan başka bir anlama gelmesi mümkün olmayan, sadece boşama için kullanılan “Seni boşadım, boşsun, boş ol.” gibi sözlerdir. Bunlara sarih/açık sözler denir. Diğeri de boşama anlamına gelebileceği gibi, başka anlamlara da gelebilen sözlerdir. Bu tür ifadelere de kinayeli sözler denir.

Seni boşayacağım demek nikahı bozar mi?

Kişi, tehdit için karısını boşayacağını söylese, bu sözüyle boşama meydana gelmez. Bunu söylemekle geleceğe dönük vaatte bulunmuş olmaktadır. Ancak tehdit niyetiyle 'boşadım, boş ol' gibi sözler kullansa niyeti ne olursa olsun boşama gerçekleşmiş olur. Çünkü bu kelimeler, sarih olarak talakı ifade etmektedir.

Karı koca birbirine kaç gün küs kalabilir?

Eşler arasında küs kalmanın hoş olmadığını belirten Prof. Dr. Mustafa Karataş, 3 günden fazla küs kalmanın haram olduğunu söyledi.

3 kere boş ol demekle nikah düşer mi?

Medeni kanunda böyle bir şey olmadığını ifade eden Fatih Çıtlak, realiteden kaynaklı bu soruyu dini açıdan cevapladı. Çıtlak, eşin bulunduğu mekana dikkat çekerken "Kocanız bunu söylediğinde aynı yerde mi oturuyordu? Aynı mekanda söylediği için, aynı mekanda durduğu için, o 3 talak sayılmaz. Bir boşama sayılır" dedi.

Zina yapmak nikahı bozar mı?

"Erkek de karısını aldatırsa, tersi de olursa Allah'ın katında büyük bir günahtır. En büyük günahlardan biridir zina. ... Günah olması ayrı şey, ancak zina eden kişinin nikahı bozulmaz."

Islama göre boşanma nasıl olur?

İslam hukukunda boşanma hakkı esas olarak kocaya tanınmıştır. Evlenme sırasında koca isterse kadına istediği zaman boşanabilmek hakkını verebilir. Bu hak kadına sonradan da verilebilir. Kadın veya kadının yerine üçüncü bir kişi de kocaya bir bedel vererek boşanmayı elde edebilir ki buna “hul” denir.