Mektup zarfı üzerine ne yazılır?

İçindekiler:

  1. Mektup zarfı üzerine ne yazılır?
  2. Mektupta giriş gelişme sonuç bölümü olur mu?
  3. Mektup yazarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
  4. Torba zarf nasıl doldurulur?
  5. Cezaevine evrak nasıl gönderilir?

Mektup zarfı üzerine ne yazılır?

Mektup zarfı üzerinde yer alan kısımlarda sol üst köşeye gönderenin adı soyadı ve altına adresi yazılır. Mektup zarfının sağ üst köşesine ise almış olduğumuz pulu yapıştırmanız gerekir. Mektup zarfının sağ alt köşesine ise alıcının adı soyadı ve adres bilgileri yazılmalıdır.

Mektupta giriş gelişme sonuç bölümü olur mu?

(Sevgili Babacığım, Kıymetli Anneciğim, Aziz Dostum, Saygıdeğer Öğretmenim, Canım Kardeşim vb. gibi). Hitaplarda kullanılan her kelime büyük harfle başlamalı ve hitaptan sonra virgül kullanılmalıdır. Page 6 a)- Özel Mektuplar -Mektup metni yazılırken, diğer yazılı anlatım türlerinde olduğu gibi, mektupta da yazı "giriş ...

Mektup yazarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Mektup yazarken tercihiniz her zaman boş bir beyaz kağıt olmalıdır. ...
  • Kağıdın bir yüzünü kullanmaya özen gösterin, arka sayfaya geçmektense yeni bir kağıttan devam edin.
  • Tükenmez ya da dolma kalem kullanın.
  • Mektubunuzu tamamladıktan sonra dilerseniz imza atabilirsiniz.
Daha fazla öğe...

Torba zarf nasıl doldurulur?

* Alıcının adresi ve posta kodu, zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2- 2,5 cm boşluk kalacak şekilde olmalıdır. 1. satır; Gerçek kişi adı ve soyadı 2. satır; Tüzel kişi işyeri adı/ünvanı (organizasyon adı) 3. satır; Mahalle veya köy adı veya (Postrestant, Posta Abone Kutusu (PK ibaresi) no vb.)

Cezaevine evrak nasıl gönderilir?

Cezaevine yazdığınız mektupları yine diğer mektuplar gibi yazarak bir mektup zarfına koymanız ve zarfın üzerini de gerekli bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Bunun için zarfın sol üst tarafına kendi kişisel bilgilerinizi sağ alt köşesine ise göndereceğiniz kişinin kişisel bilgilerini yazmanız gerekmektedir.