Rehberler Günü ne zaman?

İçindekiler:

  1. Rehberler Günü ne zaman?
  2. Dünya Rehberler Günü Nedir?
  3. Meslek icra edilirken çalışma kartının veya turist rehberliği sözleşmesinin bulundurulmaması aşağıdaki cezalardan hangisini gerektirir?
  4. Rehberlik mesleğinin özellikleri nelerdir?
  5. Uygulama Gezileri kim tarafından düzenlenir?
  6. Iyi bir turist rehberi hangi özelliklere sahip olmalıdır?
  7. Turist rehberliği ruhsatnamesi hangi kurumdan alınır?
  8. 2 yıllık turizm rehberliği ne iş yapar?
  9. Turist rehberliği belgesi nasıl alınır?

Rehberler Günü ne zaman?

Ülkemizde ise 1997 yılından beri kutlanmakta olan 21 Şubat Dünya Rehberler Günü, turist rehberlerinin en özel günü olarak kabul edilmektedir.

Dünya Rehberler Günü Nedir?

21 şubat dünya rehberler günü

Meslek icra edilirken çalışma kartının veya turist rehberliği sözleşmesinin bulundurulmaması aşağıdaki cezalardan hangisini gerektirir?

Uyarma cezası aşağıdaki hâllerde verilir: 1) Meslek icra edilirken çalışma kartının veya turist rehberliği sözleşmesinin bulundurulmaması. 2) Meslek icra edilirken çalışma kartının görünür şekilde taşınmaması. b) Kınama cezası; mesleğini icra ederken kusurlu davrandığının turist rehberine yazılı olarak bildirilmesidir.

Rehberlik mesleğinin özellikleri nelerdir?

Ayrımcılık yapmamalı, güvenilir, soğukkanlı ve nazik olmalıdır. Tanıtma, bilgi verme sırasında turistlerle göz teması kurabilmeli, grubu otoriter olmadan yönetmeli, zamanı ekonomik kullanmalı, sorunlara çözüm getirici olmalıdır.

Uygulama Gezileri kim tarafından düzenlenir?

MADDE 15 – (1) Birliklerce düzenlenen sertifika programları ve uygulama gezileri, Bakanlığın gözetim ve denetiminde yapılır.

Iyi bir turist rehberi hangi özelliklere sahip olmalıdır?

Profesyonel turist rehberi, uzun yürüyüşlere, araçla yapılan uzun yolculuklara, uykusuzluğa, zor koşullara, yükseklik ve farklı iklim koşullarına dayanıklı olmalıdır. o Güçlü liderlik ile grup ruhu oluşturmak. o Öğrenme ortamı yaratmak. o Turu başarılı bir biçimde yönetmek, sorunları çözmek.

Turist rehberliği ruhsatnamesi hangi kurumdan alınır?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekmektedir. Ruhsatnamenin aslı (Bakanlığımıza dilekçe ile ulaştırılması gerekmektedir.

2 yıllık turizm rehberliği ne iş yapar?

Turist Rehberliği mezunu bireyler, turistlere rehberlik edecekleri gezileri programlarını hazırlarlar ve gezi programında olan yerleri detaylı bir şekilde turistlere anlatır. Turistlerin döviz işlerini, haberleşmelerini, sağlık belgelerini gibi önemli konularda yardımcı olur.

Turist rehberliği belgesi nasıl alınır?

Üniversite eğitimlerini tamamlayan adaylar KPDS sınavından 70 alarak turist rehberliği kokartı almaya hak kazanır. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın profesyonel turist rehberliği kursları ise seçme sınavından en az 45 gün önce bakanlık internet sitesi ile İl Turizm Müdürlükleri aracılığıyla duyurulur.