Kaktüs çoğaltma nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kaktüs çoğaltma nasıl yapılır?
  2. Kaktüs ne zaman ekilir?
  3. Kaktüs ne ile beslenir?
  4. Kaktüs ekimi nasıl olur?
  5. Kaktüs ne ister?
  6. Sütun Kaktüs nasıl Çoğaltilir?

Kaktüs çoğaltma nasıl yapılır?

Kaktüs çoğaltma işlemi yaparken bir bıçak yardımı ile yavru kaktüsü ayırıp hemen yeni saksısına koymalısınız. Yeni saksısında kaktüs hemen büyümeye başlar. Kaktüs çoğaltma işlemini yaz mevsiminde yapınız. Yeni büyüyecek kaktüsünüz için de sulama ve gübreleme işlemlerini mevsimleri geldiğinde yapınız.

Kaktüs ne zaman ekilir?

Kaktüs Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? Kaktüs tohumlarının ekimi yıl boyunca kolaylıkla yapılabilmektedir. Ancak yılın en soğuk ve en sıcak aylarında kaktüs tohumu ekimi önerilmemektedir. Kaktüs tohumlarının en iyi şekilde çimlenmesi için ilkbahar ve sonbahar ayları en iyi dönemdir.

Kaktüs ne ile beslenir?

Kaktüsler genelde çok sulanmaktan ölen bitkilerdir. Kaktüsler fazla suyu sevmezler, çürümelerine neden olur. Su istedikleri zamanlar büyüme dönemleri olan Mart- Ağustos ayları arasıdır. Bu aylar arasında kaktüslerinizi sulayabilirsiniz fakat sulama yaptığınızda hava mutlaka güneşli ve sıcak olmalı.

Kaktüs ekimi nasıl olur?

3. Adım: Kaktüs Nasıl Dikilir?
  1. Kaktüsü dikmek istediğiniz saksının tabanına çakılları yerleştirin.
  2. Çakılların üzerine tercih ettiğiniz toprağı ekleyin. ...
  3. Şimdi kaktüsü toprağın üzerine yerleştirin. ...
  4. Her çiçekte olduğu gibi kaktüse de can suyunu vermeniz gereklidir.
Daha fazla öğe...

Kaktüs ne ister?

Kaktüsler bolca güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Kaktüslerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için güneşlenme süreleri uzun tutulmalıdır. Bu nedenle kaktüsünüzü evinizin güney cephesinde en çok güneş alan yere koymalısınız. Güneş alan yerler kaktüsler için en ideal yerdir.

Sütun Kaktüs nasıl Çoğaltilir?

SÜT AĞACI NASIL ÇOĞALTILIR? * Süt ağacını çoğaltmak için İlkbahar sonunda gövdeden çıkan yeni sürgünleri çelik olarak kullanabilirsiniz. Çeliğin kesilen yarasını kapatabilmesi için gölgede bir gün beklettikten sonra toprağa dikebilirsiniz.