Motor soğutma suyu nasıl kontrol edilir?

İçindekiler:

  1. Motor soğutma suyu nasıl kontrol edilir?
  2. Motor soğutma suyuna ne konur?
  3. Motor sıcakken su konur mu?
  4. Motor soğutma suyu nereden konur?
  5. Panel radyatör kaç litre su alır?
  6. Renault Clio kaç litre su alır?
  7. Hararet göstergesi neden yükselir?
  8. Motor hararet yaparsa ne olur?
  9. Motor soğutma suyu neden artar?

Motor soğutma suyu nasıl kontrol edilir?

Motor soğutma suyu seviyesini kaputun altında bulunan deposunun üzerindeki seviye göstergesine bakarak kolayca anlaşılabilir ancak seviye okuma işlemi yapılırken motorun soğuk olması ve aracın düz bir zeminde durması gerekmektedir. Soğutma suyu seviyesi Min çizgisinin altına veya Max çizgisinin üzerinde olmamalıdır.

Motor soğutma suyuna ne konur?

Antifriz, motor sıcaklığını düzenlemeye yardımcı olmak üzere radyatörünüze (su ile birlikte) koyduğunuz renkli bir sıvıdır. Temel bileşeni suyun donma noktasını düşüren ve kaynama noktasını yükselten etilen glikoldur. Bu da, radyatörünüzdeki suyun donmasını, kaynamasını veya buharlaşmasını önlemeye yardımcı olur.

Motor sıcakken su konur mu?

Motor ısınması durumunda; Çok sıcak motora rölantide çalışırken ılık ve kireçsiz su konur. ... Motor çok sıcakken radyatöre soğuk su konursa silindir kapağı ve blok çatlayabilir. Çok sıcak bir motorda radyatör kapağı ıslak bir bezle tutulup hafifçe gevşetilir ve buhar tamamen atılınca radyatör kapağı açılır.

Motor soğutma suyu nereden konur?

Öncelikle motorunuz soğuk bir haldeyse motor soğutma suyu koymak son derece kolay bir işlem olacaktır. Motorunuzda bulunan radyatör kapağını açarak doğru miktarda suyu ekleme ile soğutma suyunu kendiniz koyabilirsiniz. Genellikle hazne üzerinde uygun su seviyesini gösteren işaretler zaten mevcuttur.

Panel radyatör kaç litre su alır?

600′ lük radyatör ile ısı verimi alınmaktadır. 1.30 cm lik bir havlupanın içinde yaklaşık olarak 6 litre su bulunmaktadır. İçindeki su miktarı çarpı daire sayısındaki petekler ile ortalama bir dairede 7 petek bulunduğunu göz önünde bulundurursak 7 x 6 = 42 Litre su bulunmaktadır.

Renault Clio kaç litre su alır?

4.5 Litre civarında alır.

Hararet göstergesi neden yükselir?

Soğutma sıvısının azalması, Soğutma fanının bozulması, ... Hararet müşürünün görevi, soğutma suyu sıcaklığını belirleyip motor kontrol ünitesine bildirmektir. Müşürün yanlış ölçüm yapması, radyatör fanının devreye girmesini engeller ve bu da hararetin yükselmesine neden olur.

Motor hararet yaparsa ne olur?

Motor Hararet Yaparsa Ne Yapmalı?
  1. 1- Aracı gölge bir yere çekip kontağı ve klimayı kapatın. ...
  2. 2- Su kaybını kontrol etmek için radyatör kapağını açın. ...
  3. 3- Su kaybından dolayı arabanız hararet yapmışsa su ekleyin.
  4. 4- Su seviyesi normalse bir tamirci çağırmanız ya da arabanızı en yakın tamirciye götürmeniz gerekir.

Motor soğutma suyu neden artar?

Motor sürekli olarak soğutulması gereken bir yapıya sahiptir. ... Sıcaklık ile motor soğutma suyu genleşerek, hortum ve motor su haznesi içerisinde ekstra bir basınç oluşumuna neden olacaktır. Basınç araç içerisinde istenen bir durum olmaması nedeniyle, basınca bağlı olarak yedek su deposu su yükselmesi meydana gelir.