Devlet memurlarının yıllık izinleri kaç gün?

İçindekiler:

  1. Devlet memurlarının yıllık izinleri kaç gün?
  2. Memurlar ne kadar süre ücretsiz izin alabilir?
  3. Memur ücretsiz izinde yıllık izin hak edilir mi?
  4. Memur ücretsiz izin nasıl alınır?
  5. Yillik izne cumartesi Pazar dahil mi?
  6. Mazeret izni ne için kullanılır?
  7. 657 mazeret iznini kim verir?
  8. Yıl içinde kullanılan izinler yıllık izinden düşülür mü?
  9. Mazeret izinleri hafta tatili hesabına dahil edilir mi?

Devlet memurlarının yıllık izinleri kaç gün?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102 inci maddesinde; "Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür.

Memurlar ne kadar süre ücretsiz izin alabilir?

108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Memur ücretsiz izinde yıllık izin hak edilir mi?

Bu temel yaklaşıma göre, bir takvim yılı (1 Ocak-31 Aralık) süresince aylıksız izinli olan memur, söz konusu yıl için yıllık izne hak kazanamamaktadır. Memurun hizmet süresi bir yıldan fazla ise aylıksız izin sonrası göreve başladığı tarihte göreve başladığı yıl için yıllık izne hak kazanmaktadır.

Memur ücretsiz izin nasıl alınır?

Memura, 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine onsekiz aya kadar ücretsiz izin verilebilir.

Yillik izne cumartesi Pazar dahil mi?

Hukuk Dairesi'nin Cumartesi gününün yıllık izinden sayılması ile ilgili birbirinden farklı görüşleri değerlendirilerek bir ilke kararı verilmiş bu karara göre; "bireysel veya toplu iş sözleşmeleriyle Cumartesi ve Pazar günleri hafta tatili günü olarak belirlenmişse, İş Kanunu'nun 56/5 maddesi gereği her iki gün yıllık ...

Mazeret izni ne için kullanılır?

Mazeret izni, işverene bağlı olarak çalışan bir işçinin işle ilgisi olmayan, kişisel hayatı ile ilgili herhangi bir konu sebebiyle sahip olduğu bir izin türüdür. Mazeret izni, İş Hukuku çerçevesinde sağlanan bir haktır ve yıllık izinden farklıdır.

657 mazeret iznini kim verir?

"(3) Birinci fıkraya göre verilecek mazeret izinleri memurun isteği üzerine 6 ncı maddede belirtilen amirler, ikinci fıkraya göre verilecek mazeret izinleri ise memurun isteği üzerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinin (C) fıkrasında belirtilen amirler tarafından verilir."

Yıl içinde kullanılan izinler yıllık izinden düşülür mü?

İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme ve hastalık izinleri yıllık izne mahsup edilemez.

Mazeret izinleri hafta tatili hesabına dahil edilir mi?

Yıllık izin hesabına, hafta tatili ve resmi tatiller dahil edilmemektedir. bu açıdan baktığımızda mazeret izinlerinin de gün olarak ifade edilmesine rağmen, resmi tatil ve hafta tatillerine denk gelen mazeret izinlerinin çalışılan günlerde devam ettirilmesi sonucuna varılmaktadır.