Miyokard infarktüs ne?

İçindekiler:

  1. Miyokard infarktüs ne?
  2. Akut miyokard infarktüsü nedir tıp?
  3. Kalp krizi belirtileri nelerdir?
  4. Akut miyokard infarktüsü nedir?
  5. Morfin Sülfat neden verilir?
  6. STEMI nedir tıp?
  7. Anterior ım nedir?

Miyokard infarktüs ne?

Dr. Mehmet ÇELİK) Kalbi besleyen atardamarlarda (koroner arterler) herhangi bir nedenle aniden ortaya çıkan tıkanma sonucu kalp kasına yeterince kan gitmemesine bağlı olarak kalp dokusunda hasar oluşmasıdır.

Akut miyokard infarktüsü nedir tıp?

AKUT MYOKARD ENFARKTÜSÜ (KALP KRİZİ) Akut miyokard infarktüsü kalp krizinin tıbbi adıdır. Kalp krizi bir veya daha fazla koroner arterin tıkanması sonucunda gerçekleşen, hayatı tehdit eden bir durumdur ve doku hasarına neden olur.

Kalp krizi belirtileri nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?
  • Göğüs Kafesi Ağrısı
  • Nefes Darlığı
  • Gövdenin Üst Kısmında Meydana Gelen Ağrı
  • ● Bulantı ve Kusma,
  • ● Aniden soğuk ter basması,
  • ● Ani baş dönmesi,
  • ● Sebepsiz ani yorgunluk atakları (Genellikle kadınlarda görülür),
  • ● Mevcut şikâyetlerin gitgide artıyor oluşu.
Daha fazla öğe...•BE

Akut miyokard infarktüsü nedir?

Akut anterior miyokard infarktüsü () sol koroner arter (LAD) trombozu nedeniyle meydana gelir. Miyokard infarktüsüne neden olan tezyon LAD arterin ne kadar proksimalinde ise hasara uğrayan miyokard kitlesi de o oranda artacak ve prognozu olumsuz olarak etkilenecektir.

Morfin Sülfat neden verilir?

Artmış olan sempatik aktivite, hem iskemik sebepli göğüs ağrısından, hem de ağrının sebep olduğu anksiyeteden kaynaklanmaktadır. Bu durumda hem anksiyete giderici, hem de ağrı giderici olarak morfin sülfattan yararlanmalıdır. Morfin sülfat gerekirse 5 dakikalık aralarla 2-4 mg İV olarak verilebilir.

STEMI nedir tıp?

Akut Miyokardiyal İnfarktüs Tanımı Hastaların reperfüzyon terapileri gibi hızlı tedavilere erişebilmesi adına devam eden göğüs ağrısı veya iskemi göstergesi olabilecek semptomları olan ve en az iki ardışık derivasyonununda ST segment elevasyonu olan hastaların STEMI olarak adlandırılması genel kabul görmüştür.

Anterior ım nedir?

Anterior STEMI sol ön inen arterin (LAD) tıkanıklığı sonucu meydana gelir. Tüm enfarktüs bölgeleri arasında, enfarkt alanının daha geniş olmasına bağlı olarak, anterior miyokard enfarktüsü, çoğunlukla en kötü prognoza sahiptir.