Pele kaç gol attı?

İçindekiler:

  1. Pele kaç gol attı?
  2. Pele kaç maç oynadı?
  3. Pele Santos formasıyla kaç gol attı?
  4. Pele'nin tam adı nedir?
  5. Dünyanın en çok gol atan oyuncu kimdir?
  6. Erwin Helmchen kaç gol attı?
  7. Pele kaç Dünya Kupası oynadı?
  8. General Pele kimdir?

Pele kaç gol attı?

Pele ise sosyal medya hesabında yer alan biyografisine, "1283 golle en çok gol atan oyuncu." ifadesini eklemişti.

Pele kaç maç oynadı?

Futbol hayatı boyunca, 3 Dünya Kupası'nı kazanan Brazilya kadrosunda yer alan Pele, 19 yılları arasında, Santos takımında, oynadığı 1265 maçta 1124 gol kaydederken, 19 yılları arasında giydiği Cosmos forması altında da, 111 maçta 65 gole imzasını attı.

Pele Santos formasıyla kaç gol attı?

Her an her şeyi yapabilecek teknikte bir oyuncu olması, rakiplerin korkulu rüyası haline getirdi onu fakat o bununla şımarmak yerine kendisini daha da geliştirmeye çalıştı. 1974 yılına kadar oynadığı Santos takımında tam 1284 gol attı. 1975'te, 4 milyon dolar karşılığında ABD'nin Cosmos Takımı'na transfer oldu.

Pele'nin tam adı nedir?

Pele lakabıyla tanınan Edson Arantes do Nascimento 'ta Brezilya'da dünyaya geldi.

Dünyanın en çok gol atan oyuncu kimdir?

Cristiano Ronaldo'nun tüm zamanların en çok gol atan futbolcusu olduğuna yaygın olarak inanılmaktadır.

Erwin Helmchen kaç gol attı?

RSSSF'ye göre, 575 resmi maçta attığı en az 982 golle kayıtlı tarihin resmi maçlarında en üretken golcüsü ve 720'den fazla golle lig maçlarında en çok gol atan oyuncu, tek bir takım için en üretken ikinci golcü resmi maçlarda en az 667 golle (Lionel Messi tarafından geçildi) ve en az 141 golle kariyerlerinde en çok hat ...

Pele kaç Dünya Kupası oynadı?

Kariyeri boyunca 3 kez Dünya Kupası'nı kazanan kadroda bulunan Pele ilk dünya kupasında fırtına gibi esmişti. Pele, yarı finalde Brezilya'nın Fransa'yı 5-2 yendiği maçta 3 gol atarak kupanın favorisi olduklarını göstermişti.

General Pele kimdir?

Edson Arantes do Nascimento Pele, ailesi tarafından “Dico” adıyla çağırılan, attığı 1281 golle, kırılması çok güç bir rekora imzasını atarak adını, dünya'nın en iyi futbolcuları arasına yazdıran sporcu.