Alevilik'te mum söndü nedir?

İçindekiler:

  1. Alevilik'te mum söndü nedir?
  2. Mezarda mum kimler yakar?
  3. Mum yakmak ne anlama gelir?
  4. Mum söndürücü ne işe yarar?
  5. Alevilik bir mezhep midir?

Alevilik'te mum söndü nedir?

Ortaya atılan söylentilere göre Mum Söndü olayı, İbadet halinde olan Alevilerin Erkek ve Kadınlardan oluşan bir odada iken ortamın tamamen karanlık bir hale getirilmesi ve o karanlık ortam içerisinde birbirlerini görmeden ve kim olduğunu bilmeden birbirleriyle ilişkiye girmesi olarak söylenir.

Mezarda mum kimler yakar?

Adete göre mezar taşına mum yakan kişi, mezardaki ölüyle kendisini bütünleşmiş, ondan bir parça olmuş gibi kabul ediyor. Geçmişte ateşe tapanlar tarafından kurban ya da ölü ile bütünleşme anlamında kullanılan, günümüzde ise günahlardan arınma anlamına gelen “mum yakma” adetini acaba Gül hangi amaçla kullandı?

Mum yakmak ne anlama gelir?

Adete göre mezar taşına mum yakan kişi, mezardaki ölüyle kendisini bütünleşmiş, ondan bir parça olmuş gibi kabul ediyor. Geçmişte ateşe tapanlar tarafından kurban ya da ölü ile bütünleşme anlamında kullanılan, günümüzde ise günahlardan arınma anlamına gelenmum yakma” adetini acaba Gül hangi amaçla kullandı?

Mum söndürücü ne işe yarar?

Mumun karşısına uzandığınızda ve mumun orada olduğunu unuttuğunuzda saçınız veya giysileriniz tutuşabilir. ... Mumları söndürmek için bir kaşık veya mum söndürücü kullanın. Bu yol onları üfleyerek söndürmekten çok daha güvenlidir.

Alevilik bir mezhep midir?

Alevilik asla müstakil bir din olmadığı gibi, itikadi, fıkhi ve siyasi bir mezhep de değildir.