Kamyon şoförü nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Kamyon şoförü nasıl olunur?
  2. Tanker şoförü maaşları ne kadar?
  3. Şöförler en fazla kaç saat araç kullanabilir?
  4. Uzun yol TIR şoförü nasıl olunur?
  5. Tır kullanmak için ne lazım?
  6. Bir otobüs şoförü aralıklı olarak kaç saat araç kullanabilir?
  7. Tır şoförü ne iş yapar?
  8. Şöförlük nasıl bir meslektir?
  9. Tır kullanmak için hangi src lazım?
  10. Çift şöför kaç saat araç kullanabilir?

Kamyon şoförü nasıl olunur?

Tır Şoförlüğü İçin Ne Gerekiyor?
  1. 22 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.
  2. D sınıfı ehliyet almak gerekir.
  3. Detaylı bir sağlık raporundan sonra yetkili sağlık kuruluşlarından “Tır Kullanmaya Elverişlidir” raporu almak gerekir.
  4. Cezai hüküm giymemiş olma yani sabıka kaydına sahip olmama şartı da aranır.

Tanker şoförü maaşları ne kadar?

2300 + AGİ ile 2500 TL ye dayanan SABİT maaş + günlük 80 TL, Kazasızlık primi 250.00 TL ile 5.000.00 TL ve aşan ücretleri vardır.

Şöförler en fazla kaç saat araç kullanabilir?

A) Ticari amaçla yük taşımacılığı yapan ve azami ağırlığı 3,5 tonu geçen araçların şoförleri ile ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan ve taşıma kapasitesi şoförü dahil 9 kişiyi geçen araçların şoförlerinin 24 saatlik herhangi bir süre içinde; toplam olarak 9 saatten ve devamlı olarak 4,5 saatten fazla araç sürmeleri ...

Uzun yol TIR şoförü nasıl olunur?

Tır şoförü olabilmek için zorunlu olan ilkokul eğitimini tamamlamış olmak gerekir. Bunun yanında gerekli ehliyet grubuna sahip olan kişi, tır şoförü olabilmek için toplam 38 saat eğitim süresi olan SRC belgesi almak için başvuru yapar.

Tır kullanmak için ne lazım?

Bu evraklar şu şekildedir:
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Biyometrik fotoğraf (10 Adet)
  • E-devlet üzerinden alınabilen sabıka kaydı
  • Öğrenim durumunu gösteren mezuniyet belgesi.
  • Sağlık kuruluşlarından alınan sağlık raporu.

Bir otobüs şoförü aralıklı olarak kaç saat araç kullanabilir?

Bu şoförler sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süresi sonunda, eğer istirahata çekilmiyor ise en az 45 dakika mola almaları mecburidir. Bu molalar sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süreleri içerisinde en az 15 dakikalık molalar şeklinde de kullanılabilir. Bu molalar süresince şoförler başka bir işle meşgul olamazlar.

Tır şoförü ne iş yapar?

Tır şoförü, canlı veya cansız yüklerin bir yerden başka bir yere nakliye işlemini gerçekleştirmek için tırın direksiyonuna oturan kişidir. Bu mesleği yapabilmek için özel bir ehliyete sahiptir.

Şöförlük nasıl bir meslektir?

Şoför, kara yolunda ticari olarak tescil edilmiş motorlu araçları kullanarak taşıma hizmeti sunan, gerekli belge ve eğitime sahip kişiler için kullanılan meslek ismi. ... Şoför tanımı, ilk önce, buharlı gemi ya da lokomotifte motor kazanına kömür atarak onu harlayan kişiler için kullanılırmış.

Tır kullanmak için hangi src lazım?

Kamyon, tır şoförlerinin almakla yükümlü oldukları SRC Belgeleri SRC 3 veya SRC 4 belgeleridir. Eğer yük, eşya ve kargo taşımacılığı uluslararası yapılacak ise SRC 3 türü mesleki yeterlilik belgesi, yurtiçi yük, eşya ve kargo taşımacılığı yapılacak ise SRC 4 Belgesi alınması gerekmektedir.

Çift şöför kaç saat araç kullanabilir?

İki şoför ile sürüşlerde ise, iki şoför en fazla 30 saat çalışabilir. 30 saat sonrası her şoför en az 8 saat dinlenmeye çekilmelidir. Bu 30 saat süre boyunca en fazla 18 saat sürüş gerçekleştirilebilir. Çift şoför kullanımında yine 4 saat 30 dakika sonra 45 dakika mola verilmeli.