Adıyaman Seyda Hazretleri kimdir?

İçindekiler:

  1. Adıyaman Seyda Hazretleri kimdir?
  2. Seyda Hazretleri kimin soyundan?
  3. Menzil Şeyhi Abdulbaki Erol Kimdir?
  4. Menzil sultanı kimdir?
  5. Menzil tarikatının şeyhi kimdir?
  6. Şeyh Seyyid Abdulbaki Hazretleri kimdir?
  7. Seyda Hazretleri vefat etti mi?
  8. Nakşibendi tarikatının şeyhi kimdir?
  9. Tövbe almak için ne yapmalı?

Adıyaman Seyda Hazretleri kimdir?

Menzil Şeyhi Gavsı Sani Sultan Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni 02.05.1949 yılında dünyaya gelen Seyyid Abdulbaki, ağabeyi Muhammed Raşit Elhüseyni'nin 1993 yılında Hak'ka yürümesinden sonra Menzil'de irşad görevini devralmıştır.

Seyda Hazretleri kimin soyundan?

Gavs-ı Sani Abdulbaki Erol kimdir : Nakşibendilerin lideri Abdulbaki Erol'un bu kadar güçlü ve etkili olmasının sebebi Hz. Muhammed'in soyundan geliyor olması. Menzilcilerin lideri Abdulbaki Erol, ehlibeyt soyundandır ve peygamberin torunudur.

Menzil Şeyhi Abdulbaki Erol Kimdir?

Abdulbaki Erol, tarihinde Adıyaman'da Kâhta ilçesinin Menzil Köyünde doğmuştur. Babası Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni'dir. Babasından sonra "şeyh" olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol (d.1930) tarihinde ölünce Abdulbaki Erol Menzil tarikatının "şeyh"i oldu.

Menzil sultanı kimdir?

Muhammed Râşid Erol, insanlar üzerinde yetkin bir kişilik olarak İslâm inancını yaşama ve yaşatma noktasında kâmil bir rehberliği hak etmiş; halk arasında da “Seyda”, “Menzil Şeyhi” ve “Sultan Hazretleri” gibi isimlerle anılıp tanınmıştır.

Menzil tarikatının şeyhi kimdir?

Menzil Cemaati, Nakşibendiye'ye bağlı olup Türkiye'deki cemaatler arasında en fazla mensubu olanlardandır. Menzil Cemâati "Muhammed Raşit Erol" (1930-1993) tarafından kurulmuştur. Bugün önderleri Abdulbaki Elhüseyni'dr. Adıyaman merkezli olup cemaat Ankara ve İstanbul'da da mevcuttur.

Şeyh Seyyid Abdulbaki Hazretleri kimdir?

Menzil Şeyhi Gavsı Sani Sultan Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni 02.05.1949 yılında dünyaya gelen Seyyid Abdulbaki, ağabeyi Muhammed Raşit Elhüseyni'nin 1993 yılında Hak'ka yürümesinden sonra Menzil'de irşad görevini devralmıştır.

Seyda Hazretleri vefat etti mi?

Allah dostlarından biri olan Şahı Nakşibendi şeyhlerinden Şahı Urfa olarak bilinen Seyda Molla Abdülbaki El Hüseyni (ks) vefat etti.

Nakşibendi tarikatının şeyhi kimdir?

Şeyh Ali Septi'den itibaren halifelerin kendi silsileleri mevcuttur.
  • Imâm ul-Enbiyâ Seyyidina Muhammed.
  • Ebu Bekri's Sıddîk.
  • Salmân-ı Fârisî
  • Kâsım bin Muhammed.
  • Cafer-i Sadık.
  • Bayezid-i Bistamî
  • Hâce Ebu'l Hasan Kharakânî
  • Şeyh Ebû Aliyyini'l Fârmedî
Daha fazla öğe...

Tövbe almak için ne yapmalı?

Buna göre bir tövbenin makbul olabilmesi için; işlenen günahı terk etmek, günah işlediğine pişman olmak, günahı bir daha işlememeye azmedip söz vermek, eğer işlenen günah kul haklarıyla ilgili ise, bu durumda, hak sahibi ile helalleşmek, Allah'tan af dilemek gerekir.