Karara itiraz nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Karara itiraz nasil yapilir?
  2. Karara itiraz edince ne olur?
  3. Karara itiraz süresi nedir?
  4. Gerekçeli karara itiraz edilir mi?
  5. Nihai karara itiraz ne demek?
  6. Kesinleşmiş karara itiraz var mıdır?
  7. Sulh ceza mahkemesi tutuklama kararına itiraz nereye yapılır?
  8. Kesinleşmiş ceza temyiz edilir mi?
  9. Kesinleşmiş hapis ceza temyiz edilir mi?
  10. Temyizden gelen karara itiraz edilir mi?

Karara itiraz nasil yapilir?

Hâkim veya mahkeme kararına karşı itiraz, kanunun ayrıca hüküm koymadığı hâllerde ilgililerin kararı öğrendiği günden itibaren yedi gün içinde kararı veren mercie verilecek bir dilekçe veya tutanağa geçirilmek koşulu ile zabıt kâtibine beyanda bulunmak suretiyle yapılır.

Karara itiraz edince ne olur?

Kararına itiraz edilen hâkim veya mahkeme, itirazı yerinde görürse kararını düzeltir; yerinde görmezse en çok 3 gün içinde, itirazı incelemeye yetkili olan mahkemeye gönderir. Cumhuriyet savcısının kararlarına karşı itiraz ise doğrudan sulh ceza hâkimliğine yapılır.

Karara itiraz süresi nedir?

İtirazın uygulanması, başvuruya karşı verilen kararın kesinleşmesini engelleyebilir, itirazla ilgili genel hükümler Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 2. maddeleri arasında düzenlenir. İtiraz için yasal süre, bildirimden 7 gün sonra başlar.

Gerekçeli karara itiraz edilir mi?

Hukuk mahkemelerinde genel olarak gerekçeli karar aleyhine istinaf kanun yolu başvuru süresi, kararın tebliğinden itibaren 2 haftadır. ... İstinaf kanun yoluna başvurulması üzerine, şartları varsa Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi'nin kararına karşı da 15 gün içinde temyiz kanun yoluna başvurulabilir.

Nihai karara itiraz ne demek?

Hâkim kararları ile kanunun gösterdiği hallerde mahkeme kararlarına karşı başvurulan, kural olarak kararın infazını ertelemeyen (m.269/1) ve kararın hem hukuksal hem maddi yönden denetimini içeren kanun yoluna itiraz denilmektedir.

Kesinleşmiş karara itiraz var mıdır?

Bölge adliye mahkemesi ceza dairelerinin kesin nitelikteki kararlarına karşı bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet başsavcılığı, re'sen veya istem üzerine, kararın kendisine verildiği tarihten itibaren otuz gün içinde kararı veren daireye itiraz edebilir. Sanığın lehine itirazda süre aranmaz.

Sulh ceza mahkemesi tutuklama kararına itiraz nereye yapılır?

Sulh ceza hâkimliği kararlarına yapılan itirazların incelenmesi, o yerde birden fazla sulh ceza hâkimliğinin bulunması hâlinde, numara olarak kendisini izleyen hâkimliğe; son numaralı hâkimlik için bir numaralı hâkimliğe; ağır ceza mahkemesi bulunmayan yerlerde tek sulh ceza hâkimliği varsa, yargı çevresinde görev ...

Kesinleşmiş ceza temyiz edilir mi?

Sanık hakkında verilen hüküm Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kararı değilse Yargıtay İlgili Ceza Dairesine bozulması için temyiz edilir. Söz gelimi Denizli 4. ... Ceza Mahkemesi tarafından verilen ceza 10 yılın üzerinde ise ceza avukatı tarafından temyiz incelemesinin duruşmalı olarak yapılması istenir.

Kesinleşmiş hapis ceza temyiz edilir mi?

Kesinleşmiş hapis cezasına da itiraz mümkündür ve bu şekilde kişi hakkında verilen kesinleşmiş hapis cezasının kaldırılmasına ve infazın durdurulmasına ilişkin kararlar alınabilmektedir.

Temyizden gelen karara itiraz edilir mi?

Yargıtay'ın onama kararından sonra, yani temyiz isteminin esastan reddine karar verilmesinden sonra olağanüstü bir kanun yolu olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na itiraz yetkisini kullanması ve kararın düzeltilmesini sağlaması için başvurulabilir.