Mezuniyet için not yükseltme sınavı nedir?

İçindekiler:

  1. Mezuniyet için not yükseltme sınavı nedir?
  2. Tek ders ve not yükseltme sınavı nedir?
  3. Not Yükseltme Sınavı Nedir lise?
  4. Ortalama yükseltme sınavına kimler girebilir?
  5. Ortalama yükseltmek için ne yapmalı?
  6. Mezun olmak için kaç kredi IAÜ?

Mezuniyet için not yükseltme sınavı nedir?

Mezuniyet Gano Baraj Sınavı:GNO'ları 2,00'ın altında olduğu için mezun olamayan öğrencilere, son iki yarıyılda DD, DC veya CC notu aldıkları en çok üç dersten verilen birer sınav hakkıdır. ... Bu sınavlar, takip eden yarıyıl başlangıcındaki ders kayıt haftasından önce yapılır.

Tek ders ve not yükseltme sınavı nedir?

Derslerinin biri hariç hepsinden geçen öğrenciler tek ders sınavına katılım sağlayabilirler. Tüm derslerden geçer not almasına rağmen ortalaması 2.00'ın altında öğrenciler, not ortalamalarını yükseltmek için bu sınava katılabilirler.

Not Yükseltme Sınavı Nedir lise?

Sorumluluk sınavı bir öğretim yılında 2 kere ortalama yükseltme ve ikinci dönem başında sınavları olarak yapılır. Bu sınavlar MEB tarafından yapılmaktadır. ... Her yıl binlerce lise öğrencisi bu sınava girmektedir. İlk dönem geçilmeyen dersler ile ilgili olarak ortalamayı yükseltmek amacıyla bu sınava girilebilir.

Ortalama yükseltme sınavına kimler girebilir?

Önlisans ve Lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinin 29. Maddesinin (f) fıkrasına gore (RG-30.10.2018- 30580) Ortalama yükseltme sınavları; 1- Mezuniyet için gerekli tüm derslerden başarılı olan, ancak 2.00 GNO'ya ulaşamayan son sınıf öğrencileri ortalama yükseltme sınavlarına girebilirler.

Ortalama yükseltmek için ne yapmalı?

Okul Ortalamasını Yükseltmek için Tavsiyeler
  1. Günlük Ders Tekrarı Yapın. ...
  2. Önceliklendirmeye Önem Verin. ...
  3. Genel Tekrarla Başlayın. ...
  4. Anlaşılmayan Kısımlara Vakit Ayırın. ...
  5. Sınava Hazırlanmayı Son Güne Bırakmayın. ...
  6. Sosyal Medyadan Uzak Durun!

Mezun olmak için kaç kredi IAÜ?

Öğrencilerin mezun olması için: Genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. Toplam dört dönem boyunca 120 AKTS'yi tamamlaması gerekir. Eğitim süresi boyunca ikinci dönemden itibaren “Yerinde Uygulama” derslerini YUM I, YUM II ve YUM III (önkoşulu mevcut) tamamlaması gerekir.