Karaciğerin tedavisi var mı?

İçindekiler:

  1. Karaciğerin tedavisi var mı?
  2. Karaciğer sancısı neden olur?
  3. Karaciğer enfeksiyonu neden olur?
  4. Karaciğer kisti kanser mi?
  5. Karaciğer bozukluğunun belirtileri nelerdir?
  6. Karaciğerde kist ne demek?
  7. Karaciğer ağrısı hangi tarafta olur?
  8. Karaciğer ağrısı için hangi doktora gidilir?

Karaciğerin tedavisi var mı?

Karaciğerde yer alan tümörün cerrahi olarak çıkarılması uygun değilse, karaciğer nakli ile tedavi sağlanabilir. Hastayı karaciğer nakline götüren birçok sebep bulunmaktadır. Karaciğer tümörleri de bunlardan biridir. Tümör uygun kriterlere sahipse sonuçları açısından en ideal tedavi, karaciğer naklidir.

Karaciğer sancısı neden olur?

Zayıf bir bağışıklık sistemi karaciğer ağrısının en önemli sebeplerinden bir tanesidir. Bağışıklık sisteminin zayıf olması ile hastalıklara karşı vücudun dirençsiz olacağı anlamına gelir. Bu durumda da karaciğer ve pek çok organ etkilenmektedir.

Karaciğer enfeksiyonu neden olur?

Viral hepatit, Hepatit A, B, C, D ve E virüslerinin sebep olduğu, karaciğerde hasara neden olan bir enfeksiyon hastalığıdır. Hepatit A ve Hepatit E virüsü vücuda ağız yoluyla, özellikle virüs bulaşmış yiyecek ve içeceklerle girer.

Karaciğer kisti kanser mi?

Karaciğer kitlelerinin çoğunu iyi huylu tümörler oluşturur. Kötü huylu tümörlerin büyük çoğunluğunu diğer organlardan karaciğere sıçrayan metastazlar oluştursa da karaciğerin kendi kanseri de azımsanmayacak oranda görülmektedir.

Karaciğer bozukluğunun belirtileri nelerdir?

Karaciğer Hastalıklarının Belirtileri
  • Sarılık.
  • Karın ağrısı ve şişliği.
  • Ayak bilekleri ve bacaklarda ödem.
  • Kaşıntı
  • Koyu renkte idrar.
  • Soluk renkte dışkı
  • İshal ve hazımsızlık.
  • Dışkıda kan.
Daha fazla öğe...•AP 20 Şehriver 1399

Karaciğerde kist ne demek?

Karaciğer kistleri, karaciğerde sıvı dolu kesecikler şeklinde oluşan ve birçok kişide görülebilecek kistlerden biridir. Çoğunlukla belirtilerini hemen görmek zordur. Ancak çeşitli görüntüleme teknikleri ile bu kistlere tanı konulabilir.

Karaciğer ağrısı hangi tarafta olur?

Karaciğer ağrısı genelde karaciğerin olduğu alanda, bir diğer deyiş ile göğüs kafesinin sağ üst çeyreği içerisinde meydana gelmektedir.

Karaciğer ağrısı için hangi doktora gidilir?

Bununların dışında kalıcı ateş, kusma ve karın ağrısı aynı zamanda en kısa zamanda tıbbi değerlendirme yapılmasını gerektirecek belirtilerdir. Karaciğer hastalıklarıyla ilgili durumlarda dahiliye yani iç hastalıkları bölümüne başvurmak gerekmektedir.