Güneş lekeleri doğal yollarla nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Güneş lekeleri doğal yollarla nasıl geçer?
  2. Melazma lekeleri nasıl geçer?
  3. Güneş lekelerine hangi bitki iyi gelir?
  4. Yüz lekesini ne giderir?
  5. Melasma hastalığı nasıl geçer?

Güneş lekeleri doğal yollarla nasıl geçer?

Güneş lekelerine karşı en etkili malzemelerden biri limon suyu. İçerdiği asit sayesinde ölü derilerden kurtulmanızı sağlarken ciltteki koyu bölgelerin renginin açılmasına da yardımcı olur. Bunun için limon suyunu güneş lekelerinin bulunduğu bölgelere sürüp 20 dakika boyunca bekletip ardından bu bölgeyi yıkayın.

Melazma lekeleri nasıl geçer?

Yüzdeki güneş lekeleri ( melazma) nasıl geçer ? Güneş lekesi ( melazma) Tedavisi: Güneş lekesi ( melazma) tedavisinde sürülerek kullanılan leke kremleri, ağızdan alınan antioksidan haplar, lazer tedavileri ve kimyasal peelingler tek başına veya birlikte kullanılabilirler.

Güneş lekelerine hangi bitki iyi gelir?

Aloe Vera Aloe Vera, güneş lekelerini de gidermede son derece iyi bir yöntemdir. Bu jel, cildi yeniler ve bir kaç gün içerisinde ciltteki güneş lekesini giderir. Her derde deva aloe vera bitkisinden sıkıp çıkardığınız jeli güneşin deride zarar verdiği bölgelere sürerek lekelerinizden kurtulabilirsiniz.

Yüz lekesini ne giderir?

Uygun bir şişeye yarı yarıya elma sirkesi ve içme suyu ekleyin. Temizlediğiniz cildinize pamuk yardımıyla masaj yaparak sürün. Pamuğa birkaç damla taze limon suyu da sıkabilirsiniz, bu toniğin etkisini artıracaktır. Toniği uyguladıktan sonra yüzünüzü yıkamadan uyuyun.

Melasma hastalığı nasıl geçer?

Melasma tedaviye dirençli olabilir veya sık sık tekrar edebilir. Bu durum özellikle güneşten korunmaya yönelik tedbirler alınmadığı zaman görülür. Melasmanın tedavisinde yüzeyel olarak sürülen ilaçlar, kimyasal peeling, lazer, dermapen-dermaroller ve enzim peelingler gibi leke tedavi yöntemleri kullanılabilir.