Gırtlak kanserinin sebepleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Gırtlak kanserinin sebepleri nelerdir?
  2. Gırtlak kanserinin başlangıcı nasıl olur?
  3. Ses kısıklığı kanser belirtisi mi?
  4. Bogazda papillom nedir?

Gırtlak kanserinin sebepleri nelerdir?

Gırtlak Kanseri Nedenleri Gırtlak kanseri oluşumunda en büyük risk faktörü sigara ve tütün ürünleri kullanımı. Sigara kullanan kişilerde gırtlak kanseri riski 20 kat artıyor. Diğer bir risk faktörü ise aşırı alkol tüketimi. Özellikle sigara ile birlikte alkol alımının kanser gelişiminde rolü çok daha fazla.

Gırtlak kanserinin başlangıcı nasıl olur?

Gırtlak kanserinin belirtisi temel olarak ses kısıklığı ve ses kalitesindeki değişimler oluyor. Ancak, bu tür belirtilerin ortaya çıkabilmesi için tümörün ya ses tellerinin üzerinde ortaya çıkması gerekiyor, ya da farklı bir bölgede ortaya çıkıp ses tellerine ilerlemesi gerekiyor.

Ses kısıklığı kanser belirtisi mi?

Ses kısıklığı, gırtlak kanserinin belirtisi olabilir. Bu nedenle 15 günden fazla süren ses kısıklığı durumu varsa mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına başvurulmalıdır.

Bogazda papillom nedir?

Ses teli papillomu, larenksin (gırtlağın) ve ses tellerinin iyi huylu (benign) bir lezyonudur. Sık sık tekrarlama özelliği nedeniyle papillom tedavisi oldukça zordur. Çok defalar endoskopik hava yolu muayenesi ve ihtiyaç duyuldukça cerrahi olarak tedavi edilmesi gerekebilir.