Hukuk fakültesinde not ortalaması önemli mi?

İçindekiler:

  1. Hukuk fakültesinde not ortalaması önemli mi?
  2. Hukuk icin diploma notu kac olmali?
  3. Hukuk fakültesi mezunları hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?
  4. Hukuk için hangi diller gerekli?

Hukuk fakültesinde not ortalaması önemli mi?

Hukuk not ortalaması, hukuk yüksek lisans ve doktora programlarına girerken de önemli. Çoğu yerde bir alt sınır belirlenmemiş; ancak gerek jürinin algısı, gerekse diğer adayların yüksek puanları karşısında 4 üzerinden 3 ortalama istediğiniz yere girmenizi sağlayacaktır.

Hukuk icin diploma notu kac olmali?

Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.

Hukuk fakültesi mezunları hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?

Hukukta Yüksek Lisans Nedir / Ne İşe Yarar? Uluslararası kamu hukuku, uluslararası özel hukuk, ulusal kamu hukuku, ticaret hukuku, enerji hukuku… gibi birçok alanda uzmanlaşmak için yüksek lisans yapılabilmektedir.

Hukuk için hangi diller gerekli?

Hukukta para kazanabileceğiniz alanlar olan Borçlar Hukuku, Medeni Hukuk, Ceza Hukuku ve Ticari Hukukta doktora yapmak istiyorsanız Almanca bilmek durumundasınız. Fransızca bilmek ise İdare Hukuku, Genel Kamu Hukuku, İnsan Hakları gibi kamu hukuku dalları araştırmalarında size büyük kolaylık sağlar.