Edremit Akçay nerenin ilçesi?

İçindekiler:

  1. Edremit Akçay nerenin ilçesi?
  2. Akçay Edremit hangi kıyıda?
  3. Akçay nasıl bir yer?
  4. Akçay Belde mi?
  5. Edremit hangi şehre bağlıdır?
  6. Balıkesir Akçay denizi nasıl?
  7. Akçay Ne zaman belediye oldu?
  8. Edremit kışın nasıl?
  9. Van Edremit nereye yakin?
  10. İstanbul Edremit otobüs bileti ne kadar?

Edremit Akçay nerenin ilçesi?

Akçay, Edremit
Akçay
İlBalıkesir
İlçeEdremit
Coğrafi bölgeEge Bölgesi
Nüfus (2020)
10 satır daha

Akçay Edremit hangi kıyıda?

Edremit, Balıkesir ilinin batısında, Ege Denizi kıyısındaki ilçedir. Edremit, Balıkesir ilinin dördüncü en büyük ilçesi olup zeytincilik ve Kazdağları ile bilinir. İç turizmin ilk önemli merkezlerinden olan Altınoluk ve Akçay bu ilçededir.

Akçay nasıl bir yer?

Ülkemizin en huzurlu tatil beldelerinden biri olan Akçay tertemiz denizi, sakinliği, termal kaynakları ve bol oksijenli havasıyla görülmeye değerdir. Kaz Dağları'na oldukça yakın konumda olan Akçay özellikle astım hastalarının şifa bulduğu yer olarak bilinmektedir.

Akçay Belde mi?

Bu güzel belde Marmara ve Ege Bölgesi sakinleri tarafından kısmen biliniyor olsa da, diğer bölgelerde pek fazla bilinmemektedir. Akçay nereye bağlı sorusu da bu nedenle bir hayli fazla soruluyor. Bu cennet parçası belde Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı bir beldeydi.

Edremit hangi şehre bağlıdır?

Batıda Ege Denizi ve Ayvacık ilçesi, kuzeyde Bayramiç ve Yenice ilçeleri, Doğuda Havran ilçesi, güneyde Burhaniye ilçesi ile çevrilidir. Edremit Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölgesi içinde Balıkesir İline bağlı , yüzölçümü 708 km² olan Edremit'in 15 Mahallesi, 5 beldesi ve 20 köyü vardır.

Balıkesir Akçay denizi nasıl?

Akçay Plajları Akçay'da bulunan plajlar tam olarak Edremit körfezi olarak adlandırılan bölgededir. Buradaki plajlar genellikle çakıllı bir yapıya sahiptirler. Akçay'da bulunan plajlar, Balıkesir bölgesinin genelinde olduğu gibi serin ve sığ yapıda bir denize sahiptir.

Akçay Ne zaman belediye oldu?

İnceoğlu, 2004 yılında mahalleden beldeye dönüşen Akçay'da, CHP'den 2 dönem belediye başkanlığı yaptı.

Edremit kışın nasıl?

Kış ayları ılık ve yağışlı, yazın sıcak ve kurak olan Edremit'te Akdeniz iklim özellikleri görülür. ... Deniz seviyesinden 500 metreye kadar zeytin ağaçları ile kaplı olan Edremit'in yüksek tepeleri çam ağaçları ile doludur. Karaçam, kızılçam, kayın, ıhlamur, çınar, kestane ve kavak bölgedeki ağaç türleri arasındadır.

Van Edremit nereye yakin?

Yüzölçümü 2.200 km² olup, İl Merkezi'ne 86 km mesafededir. Edremit, Van İl Merkezi'ne bağlı bucak iken 1990 yılında ilçe olmuştur. Doğusunda Van Merkez köyleri ve Gürpınar İlçesi, batısında Van Gölü ve Gevaş İlçesi, güneyinde Gürpınar ve Gevaş İlçeleri, kuzeyinde ise Van Gölü bulunmaktadır.

İstanbul Edremit otobüs bileti ne kadar?

En ucuz İstanbul - Edremit otobüs bileti 135,00 TL'dir.