Ortanca nasıl Çoğaltilir?

İçindekiler:

  1. Ortanca nasıl Çoğaltilir?
  2. Ortanca ne zaman ve nasıl budanır?
  3. Gül çelikleme hangi ayda olur?
  4. Ortanca çiçeği ne zaman açar?

Ortanca nasıl Çoğaltilir?

Bahçelerde olduğu gibi saksıda da yetiştirilebilen ortanca çiçeğinin çoğaltılması oldukça kolaydır. Nisandan ağustos ayına kadar, çiçeklenmemiş 2-3 yapraklı dalların kesilip çimlendirilmesiyle çoğaltılır. Üzerinde çiçek olmayan dallardan, 15 cm kadar çelik kesilerek işleme başlanır.

Ortanca ne zaman ve nasıl budanır?

Bu ortancalar kıştan önce (çiçek açtıktan sonra) ya da kıştan sonra (Mart ayından önce) budanabilir. Ortancaları ilkbaharda budamanız durumunda, çok az çiçek açacaklardır. Yeni tomurcuklardan çiçek açan ortancalar ilkbaharda büyüyen ve budandıktan sonra büyümeye devam eden dallardan çiçek verirler.

Gül çelikleme hangi ayda olur?

Kişiler belirlenen aylarda güllerini çoğaltarak daha sağlıklı sonuçlar alabilir. Kasım ayında başlanarak, Mart ayı sonuna kadar gül çoğaltma işlemleri yapılabilir. Güller için en uygun zaman Kasım ayıdır. Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında gül çoğaltma işlemlerinin tamamlanması gerekiyor.

Ortanca çiçeği ne zaman açar?

Türleri. Hydrangea macrophylla: Boyu iki metreye kadar uzar ve çok su ister. Çiçekleri top şeklindedir ve beyaz, pembe ya da mavi açar. Çiçek açma dönemi Haziran ile Eylül ayları arasıdır.