Bayrak kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Bayrak kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Yazım eş anlamlı kelimesi nedir?
  3. Asker kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Yazım imla eş anlamlı mı?
  5. Hayat kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Küçük kelimesinin eş anlamı nedir?
  7. Deprem eş sesli mi?

Bayrak kelimesinin eş anlamı nedir?

Sembol, simge ve sancak sözcükleri bayrak kelimesinin anlamları olarak bilinir.

Yazım eş anlamlı kelimesi nedir?

Dilimize Fransızcadan geçmiş olan dikte kelimesi de yazım sözcüğüyle eş anlamlıdır. Dikte etmek ise yazdırmak anlamına gelir.

Asker kelimesinin eş anlamı nedir?

Bu doğrultuda pek çok kişinin merak ettiği asker kelimesine eş anlamlı karşılık olarak, özellikle Mehmetçik ve er sözcükleri yaygın şekilde değerlendirilmektedir. Yazılı pek çok eser de ise çeri ile süer kelimeleri de yeni asker sözüne karşılık olarak anlaşılır.

Yazım imla eş anlamlı mı?

Türkçede imla kelimesiyle eş anlamlı olan yalnızca bir sözcük vardır. Yazım: Yazmak fiilinden türetilmiş olan yazım sözcüğü dil devriminden sonra literatüre girdi. Bu kelime genellikle ''yazım kuralları'' şeklinde kullanılır.

Hayat kelimesinin eş anlamı nedir?

Hayat kelimesinin Türkçe karşılığı olarak 'doğumdan ölüme kadar geçen süre' şeklinde tanımlanmaktadır. Bu tanım üzerinden cümle içerisinde amaca uygun olarak hayat kelimesini değerlendirmek mümkün. Aynı zamanda hayat kelimesini alternatif eş anlamlı olarak ise hem yaşam hem de ömür kelimeleri değerlendirilebilir.

Küçük kelimesinin eş anlamı nedir?

Küçük sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler değersiz, mini, önemsiz ve ufak sözcükleridir. Bu sözcükler birbiri yerine kullanılabilir. KÜÇÜK NE DEMEK?

Deprem eş sesli mi?

Deprem kelimesinin anlamı olan sözcükler. Deprem bir doğal afet olarak yer kabuğunun sarsılması ile oluşan bir titreşimdir. Bu titreşim doğrultusunda Türk Dil Kurumu için deprem kelimesi, 'zelzele' sözcüğü üzerinden eş anlamlı olarak kullanılabilir.