Cenaze evinde ne yemek yapılır?

İçindekiler:

  1. Cenaze evinde ne yemek yapılır?
  2. Taziye için gelenlere ne ikram edilir?
  3. Cenaze yemeği neden yapılır?
  4. Cenazeye şortla gidilir mi?
  5. Cenaze yemeği vermek caiz mi?

Cenaze evinde ne yemek yapılır?

Cenaze yemeği, cenaze sahipleri tarafından ölen kişi hayrına komşular, tanıdık, tanımadık herkese dağıtılan yemeklerdir. Cenaze yemeği genellikle pilav, etli, tavuklu nohut, soguk/sıcak çorba, helva ve içecek olarak ayrandan oluşmaktadır.

Taziye için gelenlere ne ikram edilir?

Taziye için gelenlere şeker ikram edilir. Şeker alanlar "Allah rahmet etsin" derler ve kısa bir süre oturduktan sonra ayrılırlar. Üç gün ikindi namazından sonra aileden birkaç kişi mezarlığa gider ve Kur'an okurlar.

Cenaze yemeği neden yapılır?

Cenaze evinde toplanan uzak-yakın akrabalara, eşe dosta, konu komşuya yemek vermektir. ... Bu insanlar, genellikle akşama kadar süren cenaze öncesi başsağlığı dilenmesi, cenaze töreni ve defin işlemleri süresince bir şey yemezler. Yapılan ikram, acı günde yalnız bırakmayan dostları aç bırakmamak içindir.

Cenazeye şortla gidilir mi?

Cenaze, bayram namazı gibi yerlerde şort giyilmez.

Cenaze yemeği vermek caiz mi?

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun açıklamasına göre cenazede dağıtılan bu yemek helal değildir. ... Ölen kişinin mirasçıları fakir iseler veya aralarında ergenlik çağına erişmemiş çocuk var ise, geriye bıraktığı maldan yemek yapılarak cenazeye gelenlere verilmesi helal değildir.