Trafik para cezasına itiraz nereye yapılır?

İçindekiler:

  1. Trafik para cezasına itiraz nereye yapılır?
  2. Cezaya itiraz ne zaman sonuçlanır?
  3. Trafik cezası tebliğ günü sayılır mı?
  4. Itiraz dilekçesine kaç günde cevap verilir?
  5. Fahri trafik Müfettişi resim çekebilir mi?

Trafik para cezasına itiraz nereye yapılır?

Radar cezasına nasıl itiraz edilir diyorsanız Sulh Ceza Hakimliğine başvuru yapabilirsiniz. Adınıza kesilen bir radar cezası varsa cezanın size bildirilmesinden itibaren on beş gün içerisinde cezanın kesildiği yer Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulunmalısınız. Aksi halde cezanız kesinleşecek ve tahsil edilecektir.

Cezaya itiraz ne zaman sonuçlanır?

Kararına itiraz edilen hâkim veya mahkeme, itirazı yerinde görürse kararını düzeltir; yerinde görmezse en çok 3 gün içinde, itirazı incelemeye yetkili olan mahkemeye gönderir. Cumhuriyet savcısının kararlarına karşı itiraz ise doğrudan sulh ceza hâkimliğine yapılır.

Trafik cezası tebliğ günü sayılır mı?

Bu süre içinde başvurunun yapılmamış olması halinde idari para cezası kesinleşir. KTK yönetmeliğinin 10. maddesinde belirtildiği gibi gıyapta kesilen veya elden teslim alınmayan tebliğler 10 gün içerisinde tebliğ edilmelidir. Gıyapta yazılan trafik cezaları bu 10 gün içerisinde kayıtlı adresinize tebliğ edilir.

Itiraz dilekçesine kaç günde cevap verilir?

Yetkili idarî makam tarafından, bu şekilde yapılan başvurularla ilgili olarak, yapılmakta olan işlemin safahatı veya sonucu hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içerisinde gerekçeli olarak cevap verilecektir.

Fahri trafik Müfettişi resim çekebilir mi?

Fahri trafik müfettişlerinin kimliği gizli tutulur ve kişilerle muhatap olması yasaktır. Araç durdurma, belge kontrolü yapma yetkileri yoktur. Görüntü alma, fotoğraf çekme, şahit bulma gibi yükümlülükleri de yoktur.