Çıkarılan implant tekrar kullanılır mi?

İçindekiler:

  1. Çıkarılan implant tekrar kullanılır mi?
  2. İmplant düşünce ne olur?
  3. Implantlar neden sallanır?
  4. Diş implant kaç parçadan oluşur?
  5. İmplant üzerine zirkonyum olur mu?

Çıkarılan implant tekrar kullanılır mi?

Başarısız olmuş implantlar yeniden yapılabilir mi? Evet. Genellikle implant başarısızlığı sonucunda eğer kemik yeterliyse, belli bir iyileşme süreci sonunda ya da farklı kemik artırımın metodları uygulanarak aynı bölgeye yeniden implant yapmak mümkündür.

İmplant düşünce ne olur?

Düşen implant yerine takılır mı, sorusuna yukarıda yanıt vermeye çalıştık. Düşen, gevşeyen ve enfeksiyonların meydana geldiği implantlara geç olmadan hekim müdahalesi gerekir. Diş hekiminiz gerekli görürse yeni bir implantın takılmasına veya enfeksiyonu temzilenerek, eksi implantın takılmasına karar verecektir.

Implantlar neden sallanır?

Kemik tozu takviyesi ile implantın kemiğe tutunması sağlanır. Ancak kemik takviyesine rağmen kısa zaman veya uzun zaman sonra implantlarda sallanma meydana gelebilir. Bunun sebebi implant ile kemik arasına bakteriler oluşması ve implantın kemikten ayrılmasıdır.

Diş implant kaç parçadan oluşur?

İmplant, titanyum vida, abutment ve protez olarak 3 parçadan oluşur. İmplantın titanyumdan yapılan ve diş kökü görevi üstlenen tarafı kemiğin içinde kalan kısmıdır. Protez dayanağı (Abutment) kemik içindeki titanyum köke vidalanan ve üstüne takılacak olan proteze destek oluşturur.

İmplant üzerine zirkonyum olur mu?

Diş kaplama yöntemleri arasında olan İmplant üstü zirkonyum kaplama yer almaktadır. Zirkonyum diş, beyaz renkli olması, sıcaklığa karşı dayanıklılığı, ışık geçirgenliğine sahip olması sayesinde şeffaf görünüm sağlaması, alerji yapmaması nedeniyle tercih edilmektedir.