Hallolacak ne demek?

İçindekiler:

  1. Hallolacak ne demek?
  2. Hal etmek nasıl yazılır?
  3. Haps olmak nasıl yazılır?
  4. Bende geliyorum de ayrı mı?
  5. Kayıt ol mu kaydol mu?
  6. Hakettim mi hak ettim mi?
  7. Bende varım nasıl yazılır?

Hallolacak ne demek?

[1] Çözümlenmek, sonuçlanmak.

Hal etmek nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Hal etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Halletmek şeklinde olmalıdır.

Haps olmak nasıl yazılır?

Hapsolmak mu?” yoksa “Hapis olmak mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Hapis olmak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hapsolmak şeklinde olmalıdır.

Bende geliyorum de ayrı mı?

Bende TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Ben de TDK'ya göre ayrı yazılmaktadır. Kelimenin doğru yazımında de eki her zaman ayrı olarak yazılmaktadır. Dahi anlamını taşıyan de eki ayrı yazılır.

Kayıt ol mu kaydol mu?

"Kayıt olmak" kelimesinin ünsüz yumuşaması kuralına göre sonundaki t harfi yumuşar ve d olur. ... "Kayıt olmak" kelimesinin ünsüz yumuşaması kuralına göre sonundaki t harfi yumuşar ve d olur. Hemen kendisinden sonra gelen kelimedeki -o ile birleşerek "kaydolmak" şeklinde yazılır.

Hakettim mi hak ettim mi?

Bu kelimenin hak etmek mi, haketmek mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı hak etmek şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Bende varım nasıl yazılır?

Ben de kelimesinin TDK verilerine göre doğru yazım şekli ben de şeklindedir. Ayrı olarak yazılması gerekiyor. Birleşik olarak yazılan kelime yanlış olarak kabul ediliyor. Bende şeklindeki yazımı yanlış olarak biliniyor.