Zeytinyağlı pirinçli enginar nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Zeytinyağlı pirinçli enginar nasıl yapılır?
  2. Enginar yaprakları nasıl demlenir?
  3. Yaş enginar çayı nasıl yapılır?
  4. Enginar yemeği ertesi gün yenir mi?

Zeytinyağlı pirinçli enginar nasıl yapılır?

Enginarları tencereye dizin, enginarların yarısına gelecek kadar su ilave edin. Suya biraz tuz, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 limonun suyunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar, su kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. (ortalama 45-50 dakika)

Enginar yaprakları nasıl demlenir?

Enginarlarınızın uygun şekilde temizleyip saplarını kısalttıktan sonra içi kaynayan su dolu, birkaç damla limon ilave edilmiş suyun içerisine koyun ve enginarın yaprakları yumuşayana kadar pişirin.

Yaş enginar çayı nasıl yapılır?

Her içim için taze olarak hazırlanması önerilen enginar yaprağı çayı, 1 çay kaşığı kuru yaprakla hazırlanır. 1 fincan sıcak suyun içine 1 çay kaşığı enginar yaprağını dökün. 5 dakika kadar yaprakların suyun içinde açılmasını sağlayın. İçmeden önce farklı bir bardağa süzerek alın ve süzülen çayı için.

Enginar yemeği ertesi gün yenir mi?

Suyu atılmamalı içine biraz pirinç katılarak çorba olarak da tüketilmelidir. Enginar yemeği iyi çiğnenerek yenmeli ve pişirildiği gün tüketilmelidir. İçinde çok çabuk toksin oluşabileceğinden pişmiş enginar bekletilecekse buzdolabında 24 saatten fazla bekletilmemelidir.