Italya Türk vatandaşlarından transit vize istiyor mu?

İçindekiler:

  1. Italya Türk vatandaşlarından transit vize istiyor mu?
  2. Ispanya Türkiye'den transit vize istiyor mu?
  3. Transit vize kimlere verilir?
  4. Transit vize nereden alınır?
  5. Transit vize nedir nasıl alınır?
  6. Madrid vize istiyor mu?

Italya Türk vatandaşlarından transit vize istiyor mu?

İtalya, Schengen Anlaşması'nı, bütün sınırları itibariyle uygulamaktadır. Bu çerçevede, Schengen üyesi diğer AB ülkelerinde yasal biçimde ikamet eden vatandaşlarımız, pasaportlarını, oturma izinlerini ve feribot rezervasyonlarını ibraz etmek suretiyle vizesiz olarak İtalya'dan transit geçebilmektedirler.

Ispanya Türkiye'den transit vize istiyor mu?

İspanya Transit Havaalanı Vizesi geçici kısa süreli bir vize türüdür. Eğer seyahatinize İspanya'dan başlayacaksanız İspanya vizeniz ile Schengen Bölgesi'nde serbestçe dolaşabilirsiniz. Ancak İspanya üzerinden Schengen dışında üçüncü bir ülkeye seyahat etmek isterseniz transit vize başvurusu almanız gerekebilir.

Transit vize kimlere verilir?

Yurtndışına çıkacaksınız ve uçuşunuz aktarmalı mı? İşte bu durumda aktarma yapacağınız ülke sizden vize isteyecektir. Buna transit vize denir. Bazı ülkeler bekleme süresine bakılmaksızın transit vize isterken bazıları ise 12 ya da 24 saatten fazla bekleme süresi olan durumlar için transit vizeyi talep etmektedir.

Transit vize nereden alınır?

Peki transit vize nereden alınır derseniz, büyükelçiliğe veya konsolosluğa başvuru yapmanız gerekmektedir. Vize başvurunuzu seyahatinizden bir ay önce yapmalısınız. Vize başvurunda gerekli olan evrakları eksiksiz doldurun aksi takdirde vize alamayabilirsiniz.

Transit vize nedir nasıl alınır?

Transit vize yalnızca havalimanı içerisinde yer alan transit bekleme salonunda uçağınızı bekleme imkânı sunar. “Transit vize nedir?” bölümünü toparlamak gerekirse; yurt dışı aktarmalı uçuşlarda aktarma yapılacak ülkenin istediği vizedir. Eğer aktarma yapılacak ülke vize istemiyorsa transit vize almanıza gerek yoktur.

Madrid vize istiyor mu?

İspanya'ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahatlerini gerçekleştirebilmek için (Eğer pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunmuyorsa) İspanya vizesi başvurusu yapmak zorundadırlar.