Vakıflar Genel Müdürlüğü burs nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Vakıflar Genel Müdürlüğü burs nasıl alınır?
  2. VGM Burs 2021 ne kadar?
  3. Hem vakıftan hem devletten burs alınır mı?
  4. Toplum Gönüllüleri Vakfı burs kaç TL?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs nasıl alınır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları kurum web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden alınır. Gerek ortaöğrenim eğitim yardımı başvuruları gerekse yükseköğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında alınır.

VGM Burs 2021 ne kadar?

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

Hem vakıftan hem devletten burs alınır mı?

Evet. Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. ... Hem KYK'ya hem de Vakıflar Genel Müdürlüğüne burs başvurusu yapılabilir.

Toplum Gönüllüleri Vakfı burs kaç TL?

Toplum Gönüllüleri Vakfı burs programları kapsamında, Trendyol & TOG Eğitim Bursu başvuruları başlamıştır. Bu dönem başvuran adaylar arasından, 50 öğrenciye 9 ay boyunca aylık 1.500 TL burs olanağı sağlanacaktır.