Baş titremesi nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Baş titremesi nasıl tedavi edilir?
  2. Esansiyel tremor tedavi edilir mi?
  3. Titremek nedir?
  4. Esansiyel tremor ilaçla geçer mi?

Baş titremesi nasıl tedavi edilir?

Korku ya da gerginlik sonucunda titremek için en iyi şey derin bir nefes almaktır. Bununla birlikte Yoga ve meditasyon gibi rahatlama teknikleri, stres ve kaygıyı azaltarak titremeni durdurmana yardımcı olabilir. Kan şekeri düşüklüğü, Parkinson hastalığı, vitamin eksikliği el titremesine sebep olur.

Esansiyel tremor tedavi edilir mi?

Esansiyel tremor olarak bilinen hareket bozukluğunun bilinen bir tedavisi yok ancak bazı önlemler alarak titremelerin etkisini hafifletmek mümkün.

Titremek nedir?

Titreme, vücudun bir veya daha fazla kısmının ileri-geri hareketlerini (salınımları) içeren kasıtsız, ritmik bir kas hareketidir. Bu istemsiz hareketlerin en yaygın olanıdır ve el, kol, kafa, yüz, ses, gövde ve bacakları etkileyebilir. Çoğu titreme ellerde oluşur.

Esansiyel tremor ilaçla geçer mi?

Esansiyel tremor hastalarına, bulguya yönelik ilaç tedavisi uygulanır. İlaç tedavisi ile sonuç alınamayan durumlarda cerrahi tedavi tavsiye edilir. En güncel cerrahi tedavi yöntemi olarak beyin stimulasyonu olarak bilinen beynin derin yapılarına yerleştirilen (elektrod) beyin pili ameliyatıdır.