SCR Acilimi ne demek?

İçindekiler:

  1. SCR Acilimi ne demek?
  2. SRC 2 anlamı nedir?
  3. Src çeşitleri nelerdir?
  4. SCR neyin kısaltması?
  5. SCR li araç ne demek?
  6. Kaç tane SRC var?
  7. SRC hangisi alınmalı?
  8. SRC 1 SRC 2 yerine geçer mi?
  9. SRC belgesi neleri kapsar?

SCR Acilimi ne demek?

"Selective Catalytic Reduction" olarak bilinmekte olan SCR, seçici katalitik indirgeme ve su bazlı içeren çözelti püskürtme özelliği ile NOx maddesinin zararını en aza indirgeme işlemlerine yaramaktadır.

SRC 2 anlamı nedir?

SRC 2, Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı yapan sürücülerin almak zorunda olduğu mesleki yeterlilik belgesidir. SRC 2 BELGESİ KİMLER ALABİLİR? *Psikoteknik raporuna sahip olan; herkes SRC 2 belgesi için başvuru yapıp alabilirler.

Src çeşitleri nelerdir?

SRC Belgelesi Çeşitleri
  • SRC1 Uluslararası Yolcu Taşımacılığı
  • SRC2 Yurt İçi Yolcu Taşımacılığı
  • SRC3 Uluslararası Eşya-Kargo Taşımacılığı
  • SRC4 Yurt İçi Eşya-Kargo Taşımacılığı
  • SRC5 Tehlikeli Madde Taşımacılığı

SCR neyin kısaltması?

SCR (Selective Catalytic Reduction) sisteminin bir bileşeni olan AdBlue sıvısı, %32.5 oranında üre ve %67.5 oranında deiyonize sudan oluşuyor. Motordan çıkan çok sıcak egzoz gazları üzerine püskürtülen bu sıvı yüksek sıcaklık altında amonyoğa dönüşüyor.

SCR li araç ne demek?

Seçici Katalitik İndirgeme (SCR), özel bir katalizör aracılığıyla bir dizel motorun egzoz akımına bir sıvı azaltıcı madde enjekte eden gelişmiş bir aktif emisyon kontrol teknolojisi sistemidir. İndirgeyici kaynak genellikle otomotiv sınıfı üredir, Dizel Egzoz Sıvısı (DEF) olarak bilinir.

Kaç tane SRC var?

Kısa olarak bakacak olursak kaç src belgesi vardır? Src belgelerinin açılımları nelerdir. Birlikte bakabiliriz. SRC belgeleri; SRC1, SRC2, SRC3, SRC4 ve SRC5 olmak üzere 5 türden oluşmaktadır.

SRC hangisi alınmalı?

Src belgesi çeşitleri şunlardır: Src1 belgesi: uluslararası alanda taşımacılık faaliyetleri yürüten ticari araçların almak zorunda olduğu belgedir. Aynı zamanda yurtiçinde de taşımacılık yapabilirler. Src2 belgesi: sadece yurtiçinde taşımacılık yapacak olan ticari araçların alması gereken belgedir.

SRC 1 SRC 2 yerine geçer mi?

Src1 belgesi almış bir sürücü, aynı zamanda src2 belgesini de almış sayılıyor. Bu sürücüler hem yurt içinde hem de yurt dışında rahatlıkla ticari araç kullanabilirler. Bu belgeyi alan kişilerin tekrar src 2 belgesi almalarına gerek yoktur.

SRC belgesi neleri kapsar?

SRC2 belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı, SRC3 belgesi: Uluslararası eşya/yük taşımacılığı, SRC4 belgesi: Yurtiçi eşya/yük taşımacılığı, SRC5 belgesi: Tehlikeli madde ve atıkların taşımacılığı, faaliyetlerinde aranır.