Aracın suyu neden azalır?

İçindekiler:

  1. Aracın suyu neden azalır?
  2. Araca neden su konulur?
  3. Motor suyu nerede olmalı?
  4. Motor suyu neden yükselir?

Aracın suyu neden azalır?

Motorun Suyunun Eksilmesinin 5 Nedeni Radyatör, su sızdırıyor olabilir. Radyatör boru bağlantıları gevşemiş olabilir. Motor su hortumunda delik ya da çatlak olabilir. Su deposunda çatlak olabilir.

Araca neden su konulur?

Motorun çalışma sıcaklığını sabit bir derecede tutmaya yarar. Devir daim pompası, radyatör üzerindeki soğuk suyu su kanallarına gönderimde görevlenir. ... Çok sıcak motora ise rölanti durumundayken ılık su konulur ve kireçsiz olması daha sağlıklıdır. Radyatöre konulan suyun temiz ve içilebilir su olması gerekiyor.

Motor suyu nerede olmalı?

Motor soğutma suyu seviyesini kaputun altında bulunan deposunun üzerindeki seviye göstergesine bakarak kolayca anlaşılabilir ancak seviye okuma işlemi yapılırken motorun soğuk olması ve aracın düz bir zeminde durması gerekmektedir. Soğutma suyu seviyesi Min çizgisinin altına veya Max çizgisinin üzerinde olmamalıdır.

Motor suyu neden yükselir?

Sıcaklık ile motor soğutma suyu genleşerek, hortum ve motor su haznesi içerisinde ekstra bir basınç oluşumuna neden olacaktır. Basınç araç içerisinde istenen bir durum olmaması nedeniyle, basınca bağlı olarak yedek su deposu su yükselmesi meydana gelir.