Kimler aspirin kullanmalı?

İçindekiler:

  1. Kimler aspirin kullanmalı?
  2. Aspirin kime verilmez?
  3. Coraspin kimler içmemeli?
  4. Normal aspirin mi bebe aspirini mi?
  5. Coraspin kim kullanabilir?
  6. Aspirin 500 mg ne için kullanılır?

Kimler aspirin kullanmalı?

Aspirin'e bağlı kanama riski en yüksek olanlar: daha önce ülser veya kanama geçirenler, yaşı >60 olanlar, yüksek doz ilaç alanlar, birlikte kortizon veya ek kan sulandırıcı ilaç alan hastalardır. Aspirinin kanama yapıcı etkisi enterik kaplı (bağırsakta açılır) olması veya düşük dozda alınması ile önlenemez.

Aspirin kime verilmez?

Daha önce sindirim yolu kanaması geçirenler, aktif ülseri olanlar, aspirin dışında kan sulandırıcı kullananlar, kanamaya eğilimi olanlar, ağrı kesici -romatizmal ilaç, ginkgo biloba veya omega-3 alanlar, karaciğer veya böbrek hastaları, ileri yaş, fazla alınan alkol, hipertansiyonu kontrol altında olmayanlar.

Coraspin kimler içmemeli?

CORASPİN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ: Şiddetli kalp yetmezliğiniz varsa, • Haftada 15 mg veya daha yüksek dozda metotreksat (kanser ve romatizma tedavisinde kullanılan bir ilaç) kullanıyorsanız, • Hamileliğinizin son 3 ayındaysanız.

Normal aspirin mi bebe aspirini mi?

Bebe aspirini miligram olarak normal aspirinden daha az olduğu için normal aspirinde görülen yan etkileri daha aza indirmektedir. Hammaddesi söğüt olan aspirin doğal bir tedavi yöntemi olarak kabul edilmektedir. Birçok rahatsızlığa iyi gelen bebe aspirini, 90'lı yıllara kadar bakkallarda satılmaktaydı.

Coraspin kim kullanabilir?

Coraspin (asetilsalisilik asit), steroid olmayan ağrı kesiciler grubundan bir ilaçtır. Pıhtılaşma engelleyici özelliği ile kalp ve damar hastalığı riski taşıyan hastalarda damar tıkanıklığı, kalp krizi ya da felcin önlenmesi için kullanılabilmektedir.

Aspirin 500 mg ne için kullanılır?

ASPİRİN, asetilsalisilik asit adlı etkin maddeyi içeren ağrı kesici, ateş düşürücü, yangı (iltihap) giderici etkilere sahip bir ilaçtır. Her tablet etkin madde olarak 500 mg asetilsalisilik asit içerir. ASPİRİN, 20 tabletlik ambalajlarda sunulur.