Işten ayrılma dilekçesi kaç gün önceden bildirilmeli?

İçindekiler:

  1. Işten ayrılma dilekçesi kaç gün önceden bildirilmeli?
  2. İstifa dilekçesi ihbar süresi nasıl yazilir?
  3. Doktorlar istifa edebilir mi?
  4. İstifa dilekçesinde ihbar süresi belirtilir mi?

Işten ayrılma dilekçesi kaç gün önceden bildirilmeli?

İşi 1,5 yıldan 3 yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirim işten ayrılmadan 6 hafta önce, İşi 3 yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim işten ayrılmadan 8 hafta önce yapılması gerekiyor. İşçi bildirim sürelerine uymadan işi bırakırsa işverene bildirim süresine ilişkin ücret tutarında ihbar tazminatı ödemek zorunda.

İstifa dilekçesi ihbar süresi nasıl yazilir?

Söz konusu çalışma sürem içerisinde doğan tüm kanuni ve akdi haklarımı aldım. İş yerinizden şahsi gerekçelerimle, kendi istek ve rızamla herhangi bir baskı olmadan …./….. /…… (İhbar süresi göz önünde bulundurularak tarih yazılması uygundur) tarihinde ayrılmak istiyorum. Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.

Doktorlar istifa edebilir mi?

Sağlık Bakanlığı, salgın döneminde sağlık sektöründeki iş yükünün artacağını öngörüsüyle 2020 mart ayı içerisinde bir genelge yayınlayarak kamu ve özel sektörde çalışan hekimlerin istifa etmelerini yasakladı.

İstifa dilekçesinde ihbar süresi belirtilir mi?

ihbar süresi dahilinde istifalarını işverene bildirmek zorundadır. Ayrıca yeni bir işe girildikten sonra ilk 2 ay deneme süresi olduğu için herhangi bir ihbar süresi söz konusu değildir. Deneme süresi içerisindeki çalışan istediği taktirde istifa dilekçesini vererek işten ayrılabilir.