Keşfül mahcup kime ait?

İçindekiler:

  1. Keşfül mahcup kime ait?
  2. Keşfül mahcup ne demek?
  3. Tabakatu's Sufiyye nedir?
  4. Er Risale kimin eseri tasavvuf?
  5. Sufiyye ne demek?
  6. Sülemi kimdir?
  7. Er-Risale-i kim yazmıştır?
  8. Er-Risale Türkçe'ye çevrildi mi?
  9. Ebu Abdurrahman es Sülemî kimdir?
  10. Hakaiku t Tefsir kimin?
  11. Ilk usul kitabı sayılan Risale-i kim yazmıştır?
  12. Er risaleyi kim yazmıştır?
  13. Sufi tefsiri nedir?
  14. Ilk tasavvufi tefsiri kim telif etmiştir?
  15. Er-Risale günümüze kadar ulaştı mı?

Keşfül mahcup kime ait?

Bu hususta onun Serrâc'ı, Kelâbâzî'yi, Sülemî'yi ve Kuşeyrî'yi aştığı söylenebilir. Eserleri. Hücvîrî'nin en meşhur eseri Keşfü'l-maḥcûb'dur. Muhtemelen 435 (1043) yılında Lahor'da yazmaya başladığı bu Farsça eser, tasavvufun teorik ve pratik konularını sistemli bir şekilde işleyen ilk kitaptır.

Keşfül mahcup ne demek?

Hücvirî'nin kaleme almış olduğu Keşfu'l-Mahcûb tasavvufa dair yazılmış en eski Farsça eser olarak bilinir. ... Keşfu'l-Mahcûb "örtülü olanın açılması" manasına gelir ve Hücvirî eserine bu ismi vererek tasavvuf hakkında bilinmeyenleri açtığını, bilinir hale getirdiğini ifade eder.

Tabakatu's Sufiyye nedir?

Tasavvuf tarihinde yazılan ve günümüze ulaşan ilk tabakât kitabı olan bu eser, Nîşâburlu meşhur sûfî Ebû Abdurrahmen es-Sülemî tarafından yazılmıştır. ...

Er Risale kimin eseri tasavvuf?

Tasavvuf İlmine Dair Kuşeyri Risalesi - İmam Kuşeyri | kitapyurdu.com.

Sufiyye ne demek?

SÛFİYE – SÔFİYE (ﺻﻮﻓﻴّﻪ) i. (Ar. sūfі'den sūfiyye) Tasavvufa inananlar ve onu bir hayat görüşü olarak benimseyenler, sûfîler topluluğu: Sûfiye hazarâtının meslek-i mahsusları esâsen meslek-i hikmet ve mârifetten ibârettir (Ferit Kam).

Sülemi kimdir?

Din bilgini Ebu Abdurrahman Es-Sülemi, 942 senesinde dünyaya gelmiştir. Küçük yaşta ilim öğrenmeye başlamış, ilk tahsilini, dedesinden ve babasından almıştır. Babasının vefatının ardından dedesinin himaye ve sohbetlerinde yer almıştır. ... Birçok zatlardan ilim öğrenmiş, zamanında bulunan evliyanın İmamı olmuştur.

Er-Risale-i kim yazmıştır?

Şafii Er-Risale/Yazarları er-Risale, imam Şafii'nin beş eserinden biridir. Adından da anlaşılabileceği gibi bir risale olan bu kısa eseri İmam Şafii Basralı alim Ebu Osman el-Betti'ye, kendisinin Mürcie mezhebinden olduğu yönündeki iddialara cevap olarak yollamıştır.

Er-Risale Türkçe'ye çevrildi mi?

Er-Risale 1934'te Hollandacaya, 1961'de İngilizceye, 1972'de Fransızcaya çevrilmiştir. 1990'larda da Türkçeye çevrilmiştir.

Ebu Abdurrahman es Sülemî kimdir?

Din bilgini Ebu Abdurrahman Es-Sülemi, 942 senesinde dünyaya gelmiştir. Küçük yaşta ilim öğrenmeye başlamış, ilk tahsilini, dedesinden ve babasından almıştır. Babasının vefatının ardından dedesinin himaye ve sohbetlerinde yer almıştır. ... Birçok zatlardan ilim öğrenmiş, zamanında bulunan evliyanın İmamı olmuştur.

Hakaiku t Tefsir kimin?

Ebu Abdurrahman es-Sülemî'nin “Hakaiku't-Tefsir” adlı eseri ise, işarî-tasavvufi tefsir konusunda en önemli kaynaklardan sayılmaktadır.

Ilk usul kitabı sayılan Risale-i kim yazmıştır?

Er-Risale (Ebu Hanife) - Vikipedi.

Er risaleyi kim yazmıştır?

Şafii Er-Risale/Yazarları

Sufi tefsiri nedir?

1- İşari Sufi tefsiri: Sülûk erbabının bulunduğu makamda kendisine doğan ilham ve işaretlere göre mâna vermesidir. 2- Nazari Sufi tefsiri: Tetkiklere ve felsefi öğretilere dayandırılıp sufilerin kendi görüşlerine uygun düşecek şekilde manalandırmalarıdır.

Ilk tasavvufi tefsiri kim telif etmiştir?

İsmail Fenni Ertuğrul'un Vahdet-i Vücûd ve Muhyiddîn-i Arabî adlı eseri de bir savunmadır. Tasavvufî mahiyette tefsir yazan ilk kişinin İbn Atâ (ö. 309/922) olduğu kabul edilir.

Er-Risale günümüze kadar ulaştı mı?

3 Eski (kadim) Risâle günümüze kadar ulaşmamıştır. Bugün mütedavil olan ikinci kez kaleme alınandır.