Evde kendine kalçadan iğne nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde kendine kalçadan iğne nasıl yapılır?
  2. Kabadan iğne nereye yapılır?
  3. Kas içine iğne nasıl yapılır?
  4. Kaç yaşından sonra kalçadan iğne yapılır?
  5. 3 yaşındaki çocuğa iğne nereden yapılır?

Evde kendine kalçadan iğne nasıl yapılır?

- Şırıngayı ışığa doğru tutarak iğne kısmındaki havayı alın ve ilacı yukarıya ittirin. - İğne yapılacak olan yeri alkollü pamuk ile iyice silin. - Kalçanın üst kısımlarına doğru 90 derecelik bir açıda iğneyi yapmanız lazımdır. - İğneyi yavaşça batırdıktan sonra hemen çekin ve iğne yapılan bölgeye temiz pamuk bastırın.

Kabadan iğne nereye yapılır?

İğne yapılacak şahsın kuyruk sokumundan sağ veya sol tarafa doğru ve omurgasına dik olarak bir çizgi çizilir. Bu çizginin ortasından dikine bir çizgi-baha çizilir. Kalçanın bir tarafı bu suretle dört kısma ayrılmış olur İğneyi bu kısımlardan üst ve dıştakine yapmalıdır.

Kas içine iğne nasıl yapılır?

Kas içi enjeksiyon genellikle kalçanın üst dış kısmına yapılır. Ancak hekimin gerek gördüğü durumlarda veya hastanın isteği üzerine yukarıda sayılan diğer bölgelerden birine de uygulanabilir. Uygulamada cilt antiseptik bir solüsyonla temizlenir ve iğne bölgeye batırılarak kas içine ilaç enjeksiyonu yapılır.

Kaç yaşından sonra kalçadan iğne yapılır?

Dorsogluteal Bölge (Arka Kalça Bölgesi) Yetişkinlerde ve 3 yaş üzeri çocuklarda kullanılır ve daha çok erişkinlerde tercih edilir. Bu bölgede yer alan gluteus maksimus ve gluteus medius kasları enjeksiyon için kullanılır. Bu kasların ilaç alma kapasiteleri fazla ve bölgedeki derinin ince olması ise bir avantajdır.

3 yaşındaki çocuğa iğne nereden yapılır?

Enjeksiyon bölgesi olarak yenidoğan ve küçük çocuklarda (