Malta eriği muşmula aynı mı?

İçindekiler:

  1. Malta eriği muşmula aynı mı?
  2. Yeni dünya meyvesinin diğer adı nedir?
  3. Muşmula diğer adı nedir?
  4. Yeni Dünya diye bir meyve var mı?
  5. Muşmula kaç adı var?
  6. Yeni dünya hangi mevsimde olur?
  7. Yenidünya nasıl bir meyve?
  8. Yenidünya kaç yılda meyve verir?
  9. Muşmulanın başka adı var mı?
  10. Muşmula nereye ait?

Malta eriği muşmula aynı mı?

Bugün Yunanca kökenli 'moúsmoulo' (μούσμουλο) kelimesinden dilimize geçen 'muşmula', birçok yerde, özellikle güney illerimizde Malta eriği ya da 'yenidünya' olarak adlandırılan meyve için de kullanılıyor.

Yeni dünya meyvesinin diğer adı nedir?

Bilimsel olarak eriobotrya japonica adı verilen yenidünya, Çin eriği, Japon eriği, Japon muşmulası, Pipa, Nispero ve Malta eriği gibi diğer isimlerle de bilinir. Yenidünya meyvesi, tohum ve yaprakları güçlü bitki bileşikleri ile doludur ve binlerce yıldır geleneksel tıpta kullanılmaktadır.

Muşmula diğer adı nedir?

L. Muşmula ya da döngel, beşbıyık, ezgil (Mespilus germanica), gülgillerin bir altfamilyası olan Amygdaloideae'dan bir ağaç ve bu ağacın meyvelerdir.

Yeni Dünya diye bir meyve var mı?

Malta eriği diğer adıyla yenidünya meyvesi diğer turuncu meyve ve sebzelerde olduğu gibi A vitamini yönünden zengin, kışın yapraklarını dökmeyen aslen Çin'de yetişen bir meyvedir. ... İşte fazlaca ve büyük çekirdekleriyle bilinen bu etli ve sulu meyvenin yararları…

Muşmula kaç adı var?

Bu ağaçla aynı ismi taşıyan meyveleriyse bugünkü asıl konumuz desek yeri. Halk arasında töngel, döngel, beşbıyık, ezgil gibi isimlerle de anılan muşmula, içindeki bolca çekirdeği, olgunlaştıktan sonra aldığı kahve tonlarındaki rengi ve yumuşacık iç kısmı sayesinde kolayca ayırt edilebilen bir meyve.

Yeni dünya hangi mevsimde olur?

Meyve olgunluk dönemi çeşitlere göre farklılık göstermekte ve genellikle Mart-Haziran ayları arasında bulunmaktadır. Yenidünya yetiştiriciliği için en uygun iklim, hava sıcaklığının donma noktasının altına fazla düşmediği, subtropik iklimlerdir.

Yenidünya nasıl bir meyve?

Malta eriği diğer adıyla yenidünya meyvesi diğer turuncu meyve ve sebzelerde olduğu gibi A vitamini yönünden zengin, kışın yapraklarını dökmeyen aslen Çin'de yetişen bir meyvedir. Ülkemizde bazı yörelerde kebap yapımında bile kullanılan bu meyvenin birçok faydası mevcut.

Yenidünya kaç yılda meyve verir?

Yenidünya ağacı meyveleri sarı olan ekiminden sonra 2-3 yıl içerisinde meyve verebilen yaklaşık 30 yıl meyve verebilen en uzun ömrü 60 yıl olan bir ağaçtır. Gülgiller familyasından olmaktadır. En fazla meyveyi 20 ile 25 yıl arasında sağlamaktadır.

Muşmulanın başka adı var mı?

Halk arasında töngel, döngel, beşbıyık, ezgil gibi isimlerle de anılan muşmula, içindeki bolca çekirdeği, olgunlaştıktan sonra aldığı kahve tonlarındaki rengi ve yumuşacık iç kısmı sayesinde kolayca ayırt edilebilen bir meyve.

Muşmula nereye ait?

Döngel Ağacı ve Döngel Meyvesi (Muşmula) Muşmula, erik, kiraz ve şeftali gibi gülgiller (Rosaceae) familyasında yer alan bir meyve ağacıdır. Anayurdu Avrupa ve Batı Asya olan bu ağaç (Mespilus germanica) Türkiye' de özellikle Marmara ve Kuzey Anadolu Dağları'nda yabani olarak yetişir.