Evlilik kredisi kimler alabilir?

İçindekiler:

  1. Evlilik kredisi kimler alabilir?
  2. Hangi banka düğün kredisi?
  3. Evlilik kredisi en fazla ne kadar verilir?
  4. Evlilik teşvik kredisi nasıl alınır?
  5. Çeyiz parasını kim alır?
  6. Çeyiz kredisi nasıl oluyor?

Evlilik kredisi kimler alabilir?

Evlilik yapacak kişilerin gelir beyan belgesi alması gerekmektedir. Özel sektör kapsamında bir iş yeri altında çalışan kişilerin son maaş bordrosunun fotokopisinin bulunması gerekmektedir. Çiftlerden serbest meslek erbabı olanlar için, iş yerlerinin son vergi levhasının fotokopisinin bulunması gerekmektedir.

Hangi banka düğün kredisi?

Evlilik Kredisi Faiz Oranları –
Kredi AdıFaiz OranıAylık Taksit
QNB Finansbank Evlilik Kredisi%1,39372 TL
CEPTETEB Evlilik Kredisi%1,45376 TL
İş Bankası Evlilik Kredisi%1,60387 TL
DenizBank Evlilik Kredisi%1,75399 TL
4 satır daha

Evlilik kredisi en fazla ne kadar verilir?

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Başvurusu İlk yıl geri ödemesiz olan bu kredi en fazla 48 ay vade ve 18.000 TL tutarında olabilmekte.

Evlilik teşvik kredisi nasıl alınır?

Evlilik kredisinden faydalanmak için öncelikle nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, Gelir beyan belgesi almanız gerekiyor. Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik gerektiren bir hizmete ilişkin olarak işlem tarihinden önceki 3 ay içinde ve başvuranın ismine düzenlenmiş bir fatura aslı olması gerekmektedir.

Çeyiz parasını kim alır?

Kız çocuklarının anne veya babasından aldığı ölüm aylıkları belirli bir yaşa gelince değil, evlenmeleri halinde kesilir. Kız çocuğu evlenirse aylık almaya devam edemez, ancak evlendiği tarihte yazılı olarak talep ederse ölüm aylığının iki yıllık tutarı çeyiz parası olarak kendisine ödenir.

Çeyiz kredisi nasıl oluyor?

Bunun için belirlenen bankalardan birinde çeyiz hesabı açtırmak gerekiyor. Bu hesaba da en az 3 sene düzenli ödeme yapmak şart. Bu koşullara uyanlar evlendikten sonra hesaptaki birikimin yüzde 20'si ila 25'i oranında devlet desteği alabiliyor. Bu uygulamaya çeyiz hesabı ve devlet katkısı deniliyor.