Frigofrik ne demek?

İçindekiler:

  1. Frigofrik ne demek?
  2. Frigorifik araç ne demek?
  3. Frigorifik araç ne için kullanılır?
  4. Frigorifik taşıma nedir?
  5. Soğutucu TIR ne demek?
  6. Otomobil karoseri ne demek?
  7. Gıda taşımacılığı nedir?
  8. Frigolu araç nasıl çalışır?
  9. Kombine taşımacılık ne demek?
  10. Thermo King nerenin malı?
  11. Karoseri kenarında nedir?
  12. Soğuk zincir sistemi nedir?
  13. Soğuk zincir faaliyetleri nelerdir?

Frigofrik ne demek?

Frigorifik kelimesi Türkçe'de "soğutma cihazı, soğutucu" anlamına gelir. Fransızca frigorifique "soğutma cihazı, soğutucu" sözcüğünden alıntıdır.

Frigorifik araç ne demek?

Ürün taşımak için ayrılmış bölümün duvarları, tavan, taban ve kapıları, iç ortam ile dış ortam arasında ısı transferini en aza indirecek şekilde yalıtılmış ve bu bölüm ısı soğurma yeteneği olan mekanik buhar sıkıştırmalı soğutma çevrimine sahip cihaz ile donatılmış araçtır.

Frigorifik araç ne için kullanılır?

Kamyonet ve minibüs tipi frigorifik araçlar özellikle şehir içinde soğuk zincirde gıda, ilaç vb. maddelerin taşınmasında kullanılır. Soğutma sistemi, yapısal olarak ticari bir soğutucuyu andırmakla birlikte kendine özgü donanımlar içerir.

Frigorifik taşıma nedir?

Frigorifik taşıma, soğuk taşımacılığın lojistik terminolojisine yerleşmiş bir ifadesidir. Soğuk taşımacılık terminolojisinde kalıplaşmış ve standart hale gelmiş Standart, Cool, Cold ve Freeze frigorifik taşıma yöntemlerine rastlamak olasıdır.

Soğutucu TIR ne demek?

Frigo taşımacılık diğer adıyla Frigofirik taşımacılık soğuk zincir ürünlerinin kendi sınıfında soğutuculu araçla ısı muhafazasıyla taşımaya denilir. Frigo TIR Nedir? 13,60 Frigo dorse (treyler) soğutma özellikli olan ekipmana Frigo tır denilmektedir. TIR kelimesi halk dilinde kullanılır.

Otomobil karoseri ne demek?

Karoser; araçlarda yolcu ve yük taşınılan kısma denir. Araç içinde ve üzerinde yer alan motor, şasi, tekerlek gibi ana parçaların dışında kalan dış bölüm karoser olarak anılır. Aracın yapısına göre karoser yapıları da değişkenlik gösterebilir. Karoserler, araçların büyüklüklerine ve sınıflarına göre kategorize edilir.

Gıda taşımacılığı nedir?

Gıda taşımacılığı ya da başka bir deyişle gıda maddeleri taşımacılığı (frigorifik) nakliye firmalarının özel ekipman ve bilgi sahibi personellerle kuru gıda, içecek ve konserve gibi ürünleri belli sıcaklarda istenilen yere ulaştırma işlemidir.

Frigolu araç nasıl çalışır?

Frigorifik Araç Nedir ? Ürün taşımak için ayrılmış bölümün duvarları, tavan, taban ve kapıları, iç ortam ile dış ortam arasında ısı transferini en aza indirecek şekilde yalıtılmış ve bu bölüm ısı soğurma yeteneği olan mekanik buhar sıkıştırmalı soğutma çevrimine sahip cihaz ile donatılmış araçtır.

Kombine taşımacılık ne demek?

Kombine Taşımacılık, nakliyede taşıyıcı birimlerinin (aktarılabilir konteynerler ve benzer kaplar) çıkış terminalinden hedef terminale kadar en az iki farklı taşıma modu ile (yani karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu ile) taşınması demektir.

Thermo King nerenin malı?

Galway fabrikası Thermo King'in Avrupa'daki üç üretim merkezinden biri. Galway'de kamyon ve treyler üniteleri üretiliyor. İspanya Barcelona'da bulunan fabrikada ise motordan tahrikli üniteler üretiliyor. metre kare alana kurulu olana Barcelona fabrikasının 100'ün üzerinde çalışanı bulunuyor.

Karoseri kenarında nedir?

Otomobil, otobüs gibi taşıtlarda, motor, yürür şasi, tekerlek gibi bölümlerin dışında kalan, görünen dış bölümdür. Karoser arabanın çerçevesine sabitlenir. Arabanın diğer tüm düğüm ve agregatları onlara bağlıdır. Karoserler, araçların farklı büyüklüklerine ve araç sınıflarına göre kategorize edilmektedir.

Soğuk zincir sistemi nedir?

Soğuk zincir, üretilen tüketim maddelerinin besleyici niteliklerini yitirmeden, bozulmadan tüketiciye ulaşabilmeleri için belirli sıcaklık değerlerinde muhafaza edilmesi olarak tanımlanabilir. Soğuk zincirde uygulanacak sıcaklık değerleri gıdanın çeşidine göre değişim göstermektedir.

Soğuk zincir faaliyetleri nelerdir?

Soğuk zincir; soğuk ve dondurulmuş gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar her aşamada kendi özelliklerini koruyabilmesi için uygulanması zorunlu olan muhafaza, taşıma ve bunun gibi işlemlerin tamamını ifade eder. Dondurulmuş gıdalar, üretim tesisinde en uygun koşullarda soğutulduktan sonra depolanır.