Icra dosya durumu kapalı ne demek?

İçindekiler:

  1. Icra dosya durumu kapalı ne demek?
  2. Iş mahkemesi dosya karara çıkmış ne demek?
  3. Hukuk dava dosyası ne demek?
  4. Dava dosyası nasıl incelenir?
  5. Takipsizlikten kapanan icra dosyası yeniden açılır mı?
  6. Uyap'ta dosya kapatıldı ne demek?
  7. Hukuk dava dosyası açık ne demek?
  8. Bir davanın dosya numarası nasıl bulunur?
  9. Dosya durumu kapatıldı ne demek?
  10. Kapanan dosyalar e devlette gözüküyor mu?
  11. E devlette dava dosyası açık ne demek?
  12. Icra dava dosyası açık ne demek?

Icra dosya durumu kapalı ne demek?

İcra dosyası kapalı takipsizlik kararı, alacaklı kişinin bir yıl boyunca dosya ile ilgili herhangi bir işlem yapmaması halinde uygulanmaktadır. Bu durum icra dosyası takipsizlik nedeni ile düşmesi anlamına gelmektedir. Ancak, alacaklı tarafın süreci yeniden başlatma hakkı bulunmaktadır.

Iş mahkemesi dosya karara çıkmış ne demek?

Dava sonucu karar çıkmış artık davanın kesinleşmiş olduğunu göstermektedir. Bu işlem ceza mahkemeleri ve hukuk mahkemeleri kapsamında bir dosya üzerinden gerçekleşir. Böylece yapılan mahkeme neticesinde nihai, yani son karar verilmiş olur.

Hukuk dava dosyası ne demek?

Değişik iş dosyalarında genellikle sadece dosya üzerinden inceleme yapılır ve duruşma icra edilmeksizin karar verilir. ... Uyap terminolojisinde esasına girilen ve duruşma yapılarak karar verilen dosyalar ise 'hukuk dava dosyası' veya 'ceza dava dosyası' olarak ifade edilir.

Dava dosyası nasıl incelenir?

Dosya sorgusu yapabilmeniz için;
  1. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait tebliğnamenin numarası,
  2. Yargıtay Ceza Dairesi'ne ait esas numarası,
  3. Mahalli mahkemeye ait esas ve karar numarası,
  4. TC kimlik numarası gibi seçeneklerle dosya sorgusu yapabilir ve aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz.

Takipsizlikten kapanan icra dosyası yeniden açılır mı?

Kapanan icra dosyası takipsizlik nedeniyle kapandı. İcra dairelerinde icra dosyasına 1 yıl içerisinde en az 1 işlem yapılmaz ise arşive kaldırılır. Alacaklı kişi isterse bu dosyayı tekrar çıkarttırıp yeni esas numarası ile birlikte işlemlerine devam edebilir.

Uyap'ta dosya kapatıldı ne demek?

UYAP'tan alınan güncel statü "Kapalı (Takipsizlik)" olması durumunda ve safahat bilgisinin uygun olması durumunda Uygulama'da "Takipten Düşme" işleminin uygulanması sağlanmış ve Uygulama'daki dosya durumunun "Düşmüş" olarak güncellenmesi sağlanmıştır. ...

Hukuk dava dosyası açık ne demek?

Dosya durumu açık demek; dosyanızın inceleme aşamasında olduğunu ve henüz karara bağlanmadığı ifade eder. Dosyanız hakkında mahkemece karar verildiğinde Uyap'da dosya durumu karara çıkmış olarak görünür. Kararın üst mahkemelere başvurularak ya da başvurulmadan kesinleşmesi halinde ise dosya durumu kapalı hale gelir.

Bir davanın dosya numarası nasıl bulunur?

MAHKEME DAVA DOSYA SORGULAMA https://www.turkiye.gov.tr/davalarim sorgu ekranından adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir ve dosya takibi yapabilirsiniz.

Dosya durumu kapatıldı ne demek?

Dosyanız hakkında mahkemece karar verildiğinde Uyap'da dosya durumu karara çıkmış olarak görünür. Kararın üst mahkemelere başvurularak ya da başvurulmadan kesinleşmesi halinde ise dosya durumu kapalı hale gelir.

Kapanan dosyalar e devlette gözüküyor mu?

İlgili birim tarafından dosyanız işlemden kaldırılarak, UYAP Bilişim Sistemi üzerinden dosyanızın kapatılması halinde, eş zamanlı olarak E-devlet sistemine dosyanızın kapalı olduğu yansıyacak ve dosyanız E-Devlet ve Vatandaş Portal'da görülmeyecektir.

E devlette dava dosyası açık ne demek?

Dosya durumu açık demek; dosyanızın inceleme aşamasında olduğunu ve henüz karara bağlanmadığı ifade eder. Dosyanız hakkında mahkemece karar verildiğinde Uyap'da dosya durumu karara çıkmış olarak görünür. Kararın üst mahkemelere başvurularak ya da başvurulmadan kesinleşmesi halinde ise dosya durumu kapalı hale gelir.

Icra dava dosyası açık ne demek?

İdari, vergi, icra gibi durumlarda "dosya durumu açık" ibaresi ile karşılaşmak olası bir durumdur. Bu durum bize ilgili dosyanın açık olduğunu, halen sonlanmadığını, hukuksal sürecin devam ettiğini ifade etmektedir.