Trombosit eksikliği neden olur?

İçindekiler:

  1. Trombosit eksikliği neden olur?
  2. Trombosit düşüklüğü tedavisi nasıl yapılır?
  3. P LCR düşüklüğü ne anlama gelir?
  4. Beyaz kan yükseltmek için ne yapmalı?

Trombosit eksikliği neden olur?

Trombositopeni yani trombosit düşüklüğü durumu, kemik iliğinde hasar meydana gelmesi, kemik iliğindeki üretimin baskılanması veya trombositlerin üretimini düzenleyen hormonların üretiminde yaşanan düşüş gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.

Trombosit düşüklüğü tedavisi nasıl yapılır?

Hafif trombositopeni genellikle tedavi gerektirmez. Bu durum sizde ciddi kanamaya neden olur ya da kanama riskini artırırsa ilaç tedavisi veya kan veya platelet nakli gerekebilir. Nadiren, dalağın alınması da gerekebilir. Trombositopeni, özellikle kanama şiddetliyse veya beyinde oluşursa ölümcül olabilir.

P LCR düşüklüğü ne anlama gelir?

PLCR değerlerinin düşük olmasının belirli nedenleri olabilir. Alkol tüketiminin fazla olması PLCR düşüklüğüne doğrudan neden olur. Beslenmede B12'ye yer verilmemesi de PLCR düşüklüğünün başlıca nedenleri arasında sayılabilir. Vücutta meydana gelen bazı hastalıkları PLCR düşüklüğü nedenlerinden birisidir denilebilir.

Beyaz kan yükseltmek için ne yapmalı?

- Çinko ve kalsiyum bakımından zengin olan yoğurt, beyaz kan hücrelerini yükseltme konusunda önemlidir. - E vitamini açısından zengin olan ceviz yine beyaz kan hücrelerini arttırmak için tüketilebilir. - Çiğ veya pişmiş şekilde sarımsak yemek beyaz kan hücresi sayısını arttırabilir.