Bir objenin altın olduğunu nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Bir objenin altın olduğunu nasıl anlarız?
  2. Bilezik altın olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  3. Doğada altın nasıl anlaşılır?
  4. Bakır renginde altın olur mu?
  5. İmitasyon bilezik kararır mı?
  6. Pırlanta sudan etkilenir mi?
  7. Altın tektaş yüzük kararır mı?

Bir objenin altın olduğunu nasıl anlarız?

Altının gerçek olduğunu gösteren belli işaretlere dikkat etmeniz şarttır. Altın ürünün yüzeyinde resmi damga gibi ürünün ayar ve imalatçısının kim olduğunu belirten bir ibare aramalısınız. Damga altının ya saflığını (1-999 ya da 0,1-0,999) ya da karat değerini, yani ayarını gösterir (10K, 14K, 18K, 22K, 24K vb..).

Bilezik altın olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Yukarıda da anlattığımız gibi altın, manyetik oluşturmaz yani satın alacağınız herhangi bir altın takı için ilk yapmanız gereken basit test mıknatıs testidir. Eğer satın aldığınız takı mıknatısa yapışıyorsa sahte olduğunu anlayabilirsiniz.

Doğada altın nasıl anlaşılır?

Magma tabakası içerisinde sıvı şekilde bulunan altında depremler ve başka jeolojik hareketlenme neticesinde magmadan sıvı bir şekilde ayrılan altın elementi, basınç etkisi ile parçalanan kayaların içerisine dolar. Bu noktalar soğumaya başlarken tortu katılaşır ve altın yönünden varlıklı kayalar oluşur.

Bakır renginde altın olur mu?

Kırmızı altın : Altının içine ağırlıklı olarak bakırın katılması nedeniyle rengi kırmızı, hafif pembe tonlarında olmaktadır. %75 oranında bakır, %25 oranında gümüş alaşımından oluşmaktadır. Bu altın türüne Rose Altın da denilmektedir.

İmitasyon bilezik kararır mı?

Genellikle imitasyon olan takılar her mağazada bulunmaktadır. Mağazalarda görüp beğenip aldığımız takılar, belli bir süre sonra kararmaya başlıyor. Vücutta terleme, parfüm, dış etkenler ya da kendi yapısından dolayı kararmalar oluşuyor. Gösterişli, şık ve zarif takılar karardıktan sonra ilk aldığınız görünümü vermiyor.

Pırlanta sudan etkilenir mi?

Su ile temas eden pırlanta yüzük modellerinde yıpranma ya da bozulmalar meydana gelmez. Ancak özellikle kimyasallarla temas giren yüzüklerde ışıltıda azalmalar meydana gelebilir. Bundan dolayı çamaşır suyu, temizlik malzemeleri ile temasından mutlaka kaçınmak gerekmektedir.

Altın tektaş yüzük kararır mı?

Gümüş ve diğer değerli metallerin aksine, altın zamanla kararma yapmayan değerli metallerdendir. Ancak, altın yüzüklerde gün içinde normal kullanım sırasında kirler birikerek yüzüğün parlaklığını kaybetmesine sebep olur.