Bademcik alınınca neden kilo alınır?

İçindekiler:

  1. Bademcik alınınca neden kilo alınır?
  2. Alinan bademcik tekrar cikar mi?
  3. Bademciği olmayanın boğazı ağrır mı?
  4. Bademcik ameliyatı tehlikesi var mı?
  5. Bademcik ameliyatından sonra ses değişir mi?
  6. Bademcik ameliyatı sonrası beyaz tabaka ne zaman geçer?
  7. Bademciğe dikiş atılır mı?
  8. Bademcik ameliyatı sonrası boğazda beyazlık normal mi?

Bademcik alınınca neden kilo alınır?

Bademcik ameliyatının kilo artışına neden olduğuna dair yanlış bir inanış mevcuttur. Bademcik ameliyatının kilo almayı kolaylaştırdığına yönelik bir çalışma bulunmamaktadır. Bademciklerin sık şişmesi yutma güçlüğünden dolayı çocuğun iştahının kesilmesine ve kilo kaybına neden olmaktadır.

Alinan bademcik tekrar cikar mi?

Hayır. Bu yanlış bir değerlendirmedir. Yeterli şekilde alınmamış bademciklerde kalıntıların büyümesi bazen bademciğin büyümesi olarak düşünülür. Yeterli alınan bademcik tekrar büyümez.

Bademciği olmayanın boğazı ağrır mı?

Bademciğin alınmadığı, sadece küçültüldüğü ameliyatların ardından şiddetli boğaz ağrısı olmaz. Genellikle bu durumlarda yutma ve beslenme bozulmaz.

Bademcik ameliyatı tehlikesi var mı?

BADEMCİK AMELİYATI RİSKLİ MİDİR? Bademcik ameliyatları riski oldukça düşük orandadır. İstatistiklerde 14.000 ameliyattan birinde anesteziye veya cerrahiye bağlı ciddi komplikasyon bildirilmektedir. Ameliyat sonrası ciddi kanama oranı 5/1000 gibi düşük orandadır.

Bademcik ameliyatından sonra ses değişir mi?

Bademcik ameliyatının ses tonu üzerinde etkisi olmaz. Bademcikler çok büyükse rezonans nedeniyle ağızda lokma varmış gibi boğuk bir konuşma şekli olur. Ameliyattan sonra bu etki ortadan kalkınca seste değişiklik hissedilebilir, aslında sesin olması gereken normal hali budur. Zamanla kulak alışır.

Bademcik ameliyatı sonrası beyaz tabaka ne zaman geçer?

Ameliyat bölgesinde beyaz, kirli gri renkte bir zar oluşur ve az sıvı alan ve yetersiz beslenen kişilerde daha sık olmak üzere kokuya neden olabilir. Bu zar doğal iyileşme sürecinin bir parçasıdır ve ortalama 2 hafta içinde kaybolur.

Bademciğe dikiş atılır mı?

Son yıllarda en sık kullanılan ve operasyon sırasında kanama olmaksızın, bademciklerin çıkarılmasını sağlayan, her hasta için tek kullanımlık steril uçları olan özel aletle yapılan yöntemdir. Ağrının çok az olması, kanama olmaması ve dikiş kullanılmaması bu yöntemin en önemli avantajlarıdır.

Bademcik ameliyatı sonrası boğazda beyazlık normal mi?

Ameliyat sonrasında bademciklerin üzerinde beyaz-gri kabuklanma iyileşme sürecine işarettir. Bademciklerdeki kabuklanma nedeniyle ağız kokusu oluşabilir. Oluşan kabuklanma iltihaplanmayla karıştırılabilir. İyileşme dokusunun değiştiği dönemde ağrı tekrarlayabilir.