Hamilelikte bebeğin kafasinda su toplanması nedir?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte bebeğin kafasinda su toplanması nedir?
  2. Fetal Hidrotoraks nedir?
  3. Beyinde su toplanması nedir?
  4. Gebelikte bebeğin akciğerlerinin su toplaması ne demek?
  5. Şilotoraks tedavisi nedir?
  6. Karında sıvı olması ne demek?
  7. Karından su alınması ne demek?

Hamilelikte bebeğin kafasinda su toplanması nedir?

Hidrosefali, beyinde ve beyin çevresinde aşırı sıvı birikmesidir. Hastalığın ismi “su” ve “kafa” anlamına gelen Latince sözcüklerden oluşur. Çocuklarda görülen ve doğuştan gelen hidrosefalinin görülme sıklığı yaklaşık 500 çocukta 1'dir.

Fetal Hidrotoraks nedir?

Anne karnındaki bebeğin akciğerlerinin etrafında sıvı birikimi olur. Sıvı birikimi tek taraflı ya da çift taraflı olabilir. Az olduğunda tedavi açısından çok önemli değildir ancak miktar fazlaysa gelişmekte olan akciğere baskı yapar ve akciğerin gelişimini engeller. Bu durumda anne karnında ameliyat etmek gerekir.

Beyinde su toplanması nedir?

Hidrosefali Genellikle beyinde aşırı su birikmesi olarak bilinmektedir. Burada belirtilen su "beyin-omurilik sıvısı"dır. Beynin ventrikül adı verilen bazı odacıklarında bulunan bu sıvının miktarının artması kafa içindeki basıncın yükselmesine ve basınç yükselmesine bağlı olarak da beynin zarar görmesine neden olur.

Gebelikte bebeğin akciğerlerinin su toplaması ne demek?

Bebekte hidrops, Hidrops fetalis veya Eritroblastosis fetalis olarakta bilinir. Hidropsta fetusun karın boşluğunda, göğüs boşluğunda, kalbin etrafında sıvı birikimi vardır.Ciltaltında ödem gelişir.

Şilotoraks tedavisi nedir?

Şilotoraks olduğu belirlenen hastaların tedavisi göğüs boş- luğundan lenfatik sıvının direne edilmesiyle başlar. Bazı vakalarda bu torasentezle başarılabilir. Sıvı birikimi hız- lı olan pek çok vakada tüp torakostomi gereklidir. Sonra duktustan lenfatik akışı azaltma önlemleri alınır.

Karında sıvı olması ne demek?

Asit (karında sıvı birikmesi) sözcüğü latince içi su dolu kese anlamına gelir ve tıpta karın boşluğunda sıvı birikmesine verilen addır. Karaciğer hastalıkları, kanser, kalp ve böbrek yetersizliği gibi hastalıklarda asit gelişebilir.

Karından su alınması ne demek?

Parasentez; karın içinden sıvı alma işlemidir. Özel bir iğne kullanılarak alınır. Herhangi bir nedenden ötürü örnek olması amacıyla ya da fazla olan sıvının boşaltılması amacıyla yapılan bir uygulamadır. Karın içindeki bazı organların içerisinde az miktarda sıvı bulunmaktadır.