Eyüp Yeşil nereli?

İçindekiler:

  1. Eyüp Yeşil nereli?
  2. Yargıtay 16 Ceza Dairesi Başkanı kimdir?
  3. Yargıtay Başkanı kim?
  4. Yargıtay başkan ve başkan vekilini kim seçer?
  5. Fahri Akçin nereli?
  6. Yüksek yargı üyelerini kim seçer?
  7. Hakimler Savcılar Kurulu üyelerini kim seçer?
  8. Yargıtay 8 Hukuk Dairesi Başkanı kimdir?
  9. Abdulhalik Yıldız kimdir?

Eyüp Yeşil nereli?

08.04.1959 tarihinde Şavşat'ta doğmuştur. Erzurum Makine Teknik Lisesi ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü'nü bitirmiş, İstanbul Üniversitesi. Hukuk Fakültesi'nden 1985 yılında mezun olduktan sonra askerliğini Erzincan'da kısa dönem olarak yapmıştır.

Yargıtay 16 Ceza Dairesi Başkanı kimdir?

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, 16. Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil'in Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı olması nedeniyle boşalan daire başkanlığı için seçim yapıldı. Seçime tek aday olarak giren 16. Ceza Dairesi Üyesi Muhsin Şentürk, 296 oyla daire başkanlığına getirildi.

Yargıtay Başkanı kim?

YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANI. Mehmet AKARCA 21.01.1963 tarihinde Şirvan'da doğmuştur.

Yargıtay başkan ve başkan vekilini kim seçer?

Yargıtay üyelerini kim seçer sorusunun yanıtı ise şu şekilde verilmektedir: Yargıtay, adli yargı kolunun yüksek mahkemesi olup başsavcı ve vekili cumhurbaşkanı tarafından seçilir. Yargıtay'ın diğer üyelerini ise HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu) tarafından seçilir.

Fahri Akçin nereli?

01.06.1962 tarihinde Elazığ'da doğmuştur. Bursa Yıldırım Beyazıt Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1984 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Tokat/Artova'da yedek subay olarak yapmıştır.

Yüksek yargı üyelerini kim seçer?

Yargıtay'a üye seçimi ise kanunlarda öngörüldüğü şekilde yapılır. Yargıtay üyeliğine aday olabilecek hakimlerin birinci sınıfa ayrılmış hakimler olması gerekmektedir. Hakim ve Savcılar Kurulunca üye tamsayısının salt çoğunluğu ve de gizli oyla seçilebilirler.

Hakimler Savcılar Kurulu üyelerini kim seçer?

Kalan üyelerden; üçü birinci sınıf olup birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri kaybetmemiş adlî yargı hâkim ve savcıları arasından, biri birinci sınıf olup bu sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri kaybetmemiş idarî yargı hâkim ve savcıları arasından Cumhurbaşkanınca; üç üyesi Yargıtay, bir üyesi Danıştay, üç ...

Yargıtay 8 Hukuk Dairesi Başkanı kimdir?

Yargıtay 8. Hukuk Daire Başkanı Fahri Akçın ve Yargıtay 13.

Abdulhalik Yıldız kimdir?

24.02.2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Abdülhalik Yıldız, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 22.12.2014 tarihinde Yargıtay Onyedinci Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir. İngilizce ve Arapça bilen Yıldız, evli ve üç çocuk babasıdır.