Ayaklardaki siğiller için ne yapılmalıdır?

İçindekiler:

  1. Ayaklardaki siğiller için ne yapılmalıdır?
  2. Ayak tabanı siğili neden olur?
  3. Ayakta çıkan siğiller için hangi bölüme gidilir?
  4. Siğilin zararları nelerdir?
  5. Siğiller için hangi bölüme gidilir?

Ayaklardaki siğiller için ne yapılmalıdır?

Ayak Siğilinin Tedavisi Nasıldır?
  1. Dıştan uygulanan asitli kimyasal solüsyonlar.
  2. Elektrokoter.
  3. Radyocerrahi tedavi.
  4. Ablatif lazer yöntemleri.
  5. D vitamini enjeksiyonu.
  6. Kriyoterapi.
AP

Ayak tabanı siğili neden olur?

Ayak tabanı siğillerine de tıpkı diğer siğil türleri gibi HPV (insan papilloma virüsü) neden olur. Bu virüs, soyunma odası zeminleri ve yüzme havuzları gibi sıcak ve nemli yerlerde büyür. Özellikle havuz kenarlarındaki küçük su birikintileri, HPV için iyi bir üreme alanıdır.

Ayakta çıkan siğiller için hangi bölüme gidilir?

Ayak bölgesinde meydana gelen siğiller tek tip olduğundan, tedavisi son derece kolay bir şekilde olmaktadır. Özellikle vücut direnci kuvvetli olmayan çocuklarda, ayak bölgesinde siğil görülmektedir. Dermatoloji uzmanından randevu almak gerekmekte olup en uygun tedavi yöntemini belirlemektedir.

Siğilin zararları nelerdir?

İyi huylu deri kabartıları olarak bilinen siğiller bulaşıcı olmaları ve çok nadiren de olsa deri kanserine sebep olabilmeleri nedeniyle risklidir. Cinsel organlarda çıkan siğiller de bulaşıcı özellik gösterir ve cinsel organlarda tahribata neden olabilir.

Siğiller için hangi bölüme gidilir?

Siğil tedavisi için cildiyeye gidilebileceği gibi genel cerrahiye de gidilebilmektedir. Genel cerrahi doktorlarının teknolojik ekipmanlarının fazla olmasından dolayı iz bırakma gibi bir problem yaşanmadan siğilden kurtulma sağlanmaktadır.