Memur doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Memur doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?
  2. Ücretsiz izin hizmet süresinden sayılır mi?
  3. Öğretmen doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?
  4. Doğum iznini parça parça kullanılabilir mi?
  5. Ücretsiz izinli olunan günler kıdem süresine dâhil edilir mi?
  6. Ücretsiz doğum izni hizmet süresinden sayılır mı?
  7. Bayan memurun doğum sonrası kullanabileceği ücretsiz izin süresi ne kadardır?

Memur doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?

ç) Doğum sebebiyle verilen aylıksız iznin, yirmidört aylık sürenin aşılmaması kaydıyla, kısım kısım kullanılması mümkündür.

Ücretsiz izin hizmet süresinden sayılır mi?

Yargıtay yerleşmiş içtihatları da bu yöndedir. Dolayısı ile ücretsiz izinli olunun süreler kıdem süresine eklenmediğinden, kıdem tazminatı hesabında bu sürelerin dikkate alınması mümkün değildir.

Öğretmen doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?

ç) Doğum sebebiyle verilen aylıksız iznin, yirmidört aylık sürenin aşılmaması kaydıyla, kısım kısım kullanılması mümkündür.

Doğum iznini parça parça kullanılabilir mi?

Babalık izni doğumdan hemen sonra başlayan ve kişinin işçi veya memur olmasına bağlı olarak verilen sürenin sonunda biten bir izindir. Bu sebeple iznin bölünerek parça parça kullanılması veya doğumdan çok sonra talep edilerek kullanılması mümkün değildir.

Ücretsiz izinli olunan günler kıdem süresine dâhil edilir mi?

Kıdem süresine hangi izinlerin dâhil edileceğine, 4857 sayılı İş Kanunu'nun “yıllık izin bakımından çalışılmış sayılan haller” başlıklı 55. maddesi hükümlerinde yer veriliyor. “Ücretsiz izin” dediğimiz, işçinin talep edip işveren onaylarsa kullandığı izinler de bu hükümler gereği kıdem süresinden sayılmıyor.

Ücretsiz doğum izni hizmet süresinden sayılır mı?

Söz konusu ücretsiz izin olduğu zaman kadın işçinin isteği doğrultusunda 16 haftalık yasal ücretli doğum izni süresinin bitiminde ücretsiz izin kullanma hakkı da bulunmaktadır. ... Bu sürenin aynı zamanda günlük çalışma süresinden sayıldığını ve çocuk 1 yaşını doldurduğunda bu hakkın düştüğünü de belirtelim.

Bayan memurun doğum sonrası kullanabileceği ücretsiz izin süresi ne kadardır?

Cevap: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinde; Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süreyle analık izni verilir.